Autorius apie receptą:
Tikras rudens skanėstas.
Tikras rudens skanėstas.
Olga
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
3 vienetai
obuolių
3 saujos
lukštentų saulėgrąžų
1 saujelė
razinų
2 šaukštai
medaus
1 šaukštas
brendžio
1 žiupsnis
druskos
0.5 šaukštelio
maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuoliams nupjauname viršūnėles ir išskobiame vidų, odą subadykite šakute.
2.
Gaminame chalvą. Saulėgrąžas apkepiname sausoje keptuvėje ir suberiame į smulkintuvo indą, ten pat dedame medų, razinas (jei razinos labai sausos, tai 10 min pamerkiame jas karštame vandenyje), pilame brendį, beriame druską ir pipirus. Viską sutriname iki maždaug vientisos masės.
3.
Chalva užpildome obuolių vidų, uždedame atgal viršūnėles.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min, tikslus kepimo laikas priklauso nuo obuolių rūšies.