Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
10 vienetų
bulvių
šiek tiek
saulėgrąžų aliejaus
šiek tiek
druskos
šiek tiek
pipirų
šiek tiek
čiobrelių
šiek tiek
raudonėlio
šiek tiek
parmezano sūrio
(nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Gerai ištepkite sviestu 12 keksiukų formelių (aš naudojau metalines).
2.
Bulves nuvalykite ir sutarkuokite labai plonais griežinėliais, geriausiai su mandoline tarka. Sudėkite bulves į dubenį ir sumaišykite su aliejumi ir prieskoniais (ir jei norite - su tarkuotu sūriu). Aš naudojau šaldytus čiobrelius, tiesiog vasarą, kai jų buvo šviežių, supjausčiau juos ir užšaldžiau - taip labai patogu, o jie suteikia patiekalams nepakartojamo aromato. Pasistenkite gerai išmaišyti, kad aliejus ir prieskoniai pasiskirstytų tolygiai. Sudėkite bulves į bokštelius ir įdėkite į formeles.
3.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 50 - 60 minučių, kol bulvės taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir iš formelių ir patiekite. Valgyti galima vienus, pvz. su grietinės padažu arba su kefyru, arba kaip garnyrą, pvz. su vištiena, žuvimi arba mėsa. Skanaus!