Autorius apie receptą:
Garnyrui puikiai tiks pjaustyti batatai, sviestiniai krekeriai ar vynuogės. Geriausia, kad paruošti labai paprasta, vos keli ingredientai, o pavyksta puikus užkandis.
Garnyrui puikiai tiks pjaustyti batatai, sviestiniai krekeriai ar vynuogės. Geriausia, kad paruošti labai paprasta, vos keli ingredientai, o pavyksta puikus užkandis.
Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas
camembert sūrio
1 vienetas
šalotinių svogūnų
(didesnio)
2 skiltelės
česnako
1 šaukštas
saldžiarūgščio padažo
1 šaukštas
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 190° C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Atidaryti Camembert sūrio dėžutę ir nuo sūrio nuimti visą plastikinę arba folijos pakuotę. Įdėti sūrį atgal į medinę dėžutę ar į kitą jūsų turimą kepimo formą.
3.
Atsargiai nupjauti sūrio viršų, kad būtų lyg dangtelis, bet jo nuimti nereikia.
4.
Kepti įkaitintoje iki 190° C orkaitėje vidurinėje lentynoje apie 15 minučių iki kol sūris suminkštės.
5.
Užkaisti nedidelę keptuvę ant vidutinės kaitros, pilti aliejų.
6.
Svogūną smulkiai supjaustyti, berti į keptuvę ir kepti 8-10 min., kad suminkštėtų ir taptų karamelizuoti.
7.
Česnaką smulkiai sukapoti, suberti į keptuvę su svogūnais ir dar pakepti apie 30 s.
8.
Ištraukus sūrį iš orkaitės, pilti saldžiarūgštį padažą ant viršaus ir uždėti karamelizuotus svogūnus su česnakais.
9.
Aplink sūrį išdėlioti krekerius ar batono griežinėlius ir vynuoges.