Kepta saliero šaknis su sorų kruopų koše ir sūrio padažu

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Kepta saliero šaknis su sorų kruopų koše ir sūrio padažu
Autorius apie receptą: Valgome sveikai ir skaniai! Saliero šaknis- puikus kalcio, vitamino B6, magnio šaltinis, taip pat turi kalio, vitaminų A, C ir K bei daug maistinių skaidulų. Taigi puikiai padeda Valgome sveikai ir skaniai! Saliero šaknis- puikus kalcio, vitamino B6, magnio šaltinis, taip pat turi kalio, vitaminų A, C ir K bei daug maistinių skaidulų. Taigi puikiai padeda stiprinti imunitetą, o žiemos metu, tai ypač aktualu. Patiekalą sugalvojau pati. (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai salierų šaknų
pagal skonį druskos
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
Įdarui:
1 vienetas virta kiaulės ausis (nedidelės)
50 gramų sorų kruopų
1 šaukštas sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį džiovintų bazilikų
Padažui:
200 mililitrų grietinėlės (30 proc.)
30 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
1 žiupsnelis kvietinių miltų
1 žiupsnelis malto muskato
pagal skonį grūstų juodųjų pipirų
pagal skonį česnako granulės
pagal poreikį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Saliero šaknis apipurškiame alyvuogių aliejumi, apibarstome druska, suvyniojame į foliją ir kepame apie 40-50 min iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės, bet nebus labai minkštas.
2.
Įdarui išverdame sorų kruopas pasūdytame vandenyje. Skystis turi išgaruoti, nepilkite labai daug vandens.
3.
Smulkiais kubeliais supjaustome kiaulės ausį, sudedame į išvirusias kruopas. Beriame džiovintą baziliką, dedame šaukštą sviesto.
4.
Nupjauname iškeptos saliero šaknies viršūnėlę, išskobiame vidų. Išskobtą saliero dalį sutarkuojame ir įmaišome į sorų košę.
5.
Įdaru užpildome saliero šaknies vidų.
6.
Padažui ant silpnos ugnies, nuolat maišant, verdame grietinėlę su sūriu ir prieskoniais, kol sūris išsilydys. Tada beriame žiupsnelį miltų ir toliau, vis maišydami, verdame, kol padažas sutirštės, apie 2-3 min. Jei reikia, pagardiname druska.
7.
Koše įdarytas saliero šaknis apipilame sūrio padažu ir patiekiame.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital