Kepta anties krūtinėlė vyšnių padaže

AUTORIUS:
Santa Maria,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Kepta anties krūtinėlė vyšnių padaže
Autorius apie receptą: Tikrai šventinė ir gardi antiena su vyšnių padažu. Patiekiama su keptomis daržovėmis. Šis patiekalas sužavės visus! Tikrai šventinė ir gardi antiena su vyšnių padažu. Patiekiama su keptomis daržovėmis. Šis patiekalas sužavės visus! Santa Maria
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai antienos krūtinėlės
27 gramai prieskonių vištienai (naudojome "Santa Maria" meksikietiškus)
1 žiupsnelis akmens druskos (naudojome "Santa Maria")
1 žiupsnelis pipirų (naudojome "Santa Maria" Tellicherry)
Padažui:
1000 mililitrų vištienos sultinio
200 gramų šaldytų vyšnių
100 mililitrų raudono vyno
40 gramų sviesto
30 mililitrų aliejaus
30 gramų cukraus
1 vienetas svogūnų
2 vienetai gvazdikėlių (naudojome "Santa Maria")
1 gramas malto cinamono (naudojome "Santa Maria")
Garnyrui:
400 gramų bulvių (pjaustytų skiltelėmis)
100 gramų moliūgų (pjaustyto kubeliais)
100 gramų paprikos (pjaustytų griežinėliais)
50 gramų briuselio kopūstų
35 gramai persilado prieskonių (naudojome "Santa Maria")
2 gramai kmynų (naudojome "Santa Maria")
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Antienos krūtinėlės filė odeles įpjauname iki mėsos, apibarstome druska ir pipirais.
2.
Krūtinėlę dedame į šaltą keptuvę odele į apačią, kepame ant vidutinės kaitros, kol odelė apskrunda. Apkepame iš abiejų pusių. Išsiskyrusius taukus nupilame į dubenėlį – juos naudosime gamindami padažą ir daržoves.
3.
Antieną dedame į skardą ir pagardiname meksikietiškais vištienos prieskoniais. Kepame iki 190–200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8–10 minučių. Iškepusią krūtinėlę paliekame šiek tiek pastovėti, kad pjaustant neprarastų sulčių.
4.
Padažui į keptuvę pilame aliejų ir dedame sviestą.
5.
Keptuvei įkaitus, apkepame svogūnėlius. Jiems suminkštėjus, dedame vyšnias ir pilame raudonąjį vyną. Jam išgaravus, pilame vištienos sultinį ir šiek tiek paverdame.
6.
Į padažą beriame druską, pipirus, cukrų, cinamoną, dedame gvazdikėlius. Jį perkošiame, pertriname vyšnias.
7.
Padažą toliau verdame ant žemesnės temperatūros, kol išgaruos skystis, o dėl cukraus padažas pradės tirštėti. Įpilame anties taukus ir nepagailime sviesto.
8.
Garnyrui daržoves apverdame – jos turi likti dar šiek kietos.
9.
Į įkaitintą keptuvę pilame anties taukus, dedame bulves.
10.
Prieskonių grūstuve sutriname prieskonių mišinį Persiladas ir kmynus. Gautu mišiniu paskaniname bulves.
11.
Į keptuvę taip pat sudedame moliūgą, paprikas ir briuselinius kopūstus, apkepame.
12.
Supjaustytus antienos griežinėlius dedame į lėkštę ir apliejame padažu. Šalia patiekiame daržoves. Skanaus!
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.
AUTORIUS: Santa Maria
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital