Šokoladinis keksas su kriaušėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Šokoladinis keksas su kriaušėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
3 vienetai kriaušių (kietesnių)
240 mililitrų balto vyno
240 mililitrų vandens
120 gramų cukraus
1 vienetas cinamono lazdelių
Tešlai:
220 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų BAJORIŠKUS aukščiausios rūšies 405 C)
200 mililitrų pasukų
2 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
125 gramai sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų rudojo cukraus
70 gramų juodojo šokolado
65 mililitrai vandens (karšto)
55 gramai kakavos (kokybiškos)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis cinamono
0.5 šaukštelio druskos
Glajui:
120 gramų kreminio sūrio (kambario temperatūros)
60 gramų sviesto
120 gramų cukraus pudros
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
1 vienetas kriaušių (didesnės)
30 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia apvirkite kriaušes. Kriaušes nulupkite, bet jų kotelius palikite.
2.
Į puodą supilkite baltąjį vyną, vandenį, suberkite cukrų ir sudėkite cinamono lazdeles. Viską išmaišykite ir įmerkite kriaušes. Puodą su jame esančiais ingredientais kaitinkite iki užvirimo. Tuomet sumažinkite kaitrą iki minimalios ir leiskite lėtai virti apie 20–25 minutes.
3.
Apvirusias kriaušes ištraukite iš sirupo ir leiskite visiškai atvėsti. Tuomet supjaustykite kriaušes gabaliukais.Kriaušes apvirti galite ir iš anksto, prieš vieną ar dvi dienas, o iki naudojimo laikykite šaldytuve.
4.
Pasiruoškite kekso tešlą. Į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą ir suberkite abiejų rūšių cukrų. Elektriniu plaktuvu išplakite iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant tešlą. Supilkite vanilę ir išmaišykite.
5.
Kitame inde sumaišykite miltus, karčios kakavos miltelius, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos ir cinamoną. Suberkite trečdalį miltų mišinio ir išmaišykite. Tuomet supilkite pusę pasukų ir dar kartą permaišykite. Taip pakaitomis suberkite visus miltus ir supilkite visas pasukas.
6.
Juodąjį šokoladą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir kartu su anksčiau apvirtomis kriaušėmis įmaišykite juos į tešlą.
7.
Apvalią kekso formą dosniai aptepkite sviestu ir apibarstykite miltais. Supilkite kekso tešlą į pasiruoštą formą. Keksą kepkite 175 laipsnių orkaitėje (su vėjelio funkcija) 50–60 minučių. Po 50 minučių mediniu pagaliuku patikrinkite, ar keksas iškepė – į keksą įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas turėtų būti sausas ir neaplipęs tešla. Jei keksas dar neiškepęs, grąžinkite jį į orkaitę ir kepkite dar dešimt minučių.Iškepusį keksą ištraukite iš orkaitės ir leiskite apie 20–30 minučių pravėsti. Tuomet atsargiai apverskite kepimo formą ir išimkite keksą.
8.
Pasiruoškite kreminio sūrio glaistą. Į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą, kreminį sūrį ir suberkite cukraus pudrą. Elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos, purios masės. Supilkite vanilės ekstraktą ir dar kartą permaišykite.
9.
Pasigamintu kreminio sūrio glaistu aptepkite atvėsusį keksą.
10.
Papuošimui pasiruoškite karamelizuotas kriaušes. Kriaušę supjaustykite plonais griežinėliais. Į keptuvę sudėkite sviestą ir leiskite jam pamažu ištirpti. Tuomet sudėkite kriaušės griežinėlius ir leiskite iš abiejų pusių pakepti po minutę. Tuomet kriaušes apibarstykite ruduoju cukrumi ir nuolat maišant kaitinkite, kol pamatysite susidarant karamelės spalvą – tai užtruks apie vieną–dvi minutes.
11.
Tuomet kriaušes pabarstykite cinamonu, permaišykite ir išjungę kaitrą leiskite visiškai atvėsti.
12.
Karamelizuotomis kriaušėmis papuoškite kekso viršų. Keksas skaniausias pirmąją dieną.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital