Keksas su aguonomis ir apelsinais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Keksas su aguonomis ir apelsinais
Keksas su aguonomis ir apelsinais
Keksas su aguonomis ir apelsinais
Keksas su aguonomis ir apelsinais
Autorius apie receptą: Jau nuo gruodžio mėnesio ir net visos žiemos kepiniai kažkaip visai nejučia ima ir kvepia cinamonu, kardamonu, imbieru, muskatu, gvazdikėliu, citrusų aromatais. Tai Jau nuo gruodžio mėnesio ir net visos žiemos kepiniai kažkaip visai nejučia ima ir kvepia cinamonu, kardamonu, imbieru, muskatu, gvazdikėliu, citrusų aromatais. Tai užburiantis jaukumo kvapas namuose. Juk tikrai nuo kepinių namai tampa daug jaukesni ir šiltesni. Užtruksite gaminant apie 20 min + 45 min, kol pyragas keps. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 stiklinės kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas apelsinų
1 stiklinė cukraus
130 gramų sviesto
5 šaukštai grietinės
1 šaukštas aguonų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio prieskonių meduoliams
Papuošimui:
50 gramų šokolado (juodojo ar pieniško)
1 saujelė džiovintų uogų (nebūtina)
pagal poreikį apelsino žievelės (tarkuotos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės.
2.
Sviestą ištirpiname prikaistuvyje ir šiek tiek pravėsiname. Supilame į kiaušinių plakinį. Ten pat sudedame grietinę ir gerai išmaišome.
3.
Nutarkuojame apelsino žievelę, išspaudžiame sulčių iš pusės apelsino.
4.
Į tešlą supilame sultis ir suberiame žievelę bei aguonas. Išmaišome. Įsijojame miltus, kepimo miltelius ir meduolių prieskonius. Masę sukrečiame į kekso formą.
5.
Kepame įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje apie 45 min.
6.
Keksą atvėsiname.
7.
Šokoladą ištirpiname garų vonelėje. Apšlakstome juo pyragą. Puošiame uogų gabalėliais, tarkuota apelsino žievele.
Patarimai:
Stiklinė 200 ml.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital