Kefyro spurgytės "Knysliukai"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Kefyro spurgytės "Knysliukai"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2.5 stiklinės miltų (apytikriai)
250 gramų kefyro
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai cukraus (apytikriai)
3 šaukštai aliejaus
0.5 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį aliejaus (virimui)
pagal poreikį cukraus pudros (apibarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išplakite kiaušinį su cukrumi. Supilkite kefyrą, berkite sodą, druską ir dėkite 3 šaukštus aliejaus, viską gerai išplakite. Suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Tešla neturi lipti prie rankų. Jeigu reikia, berkite dar truputį miltų, bet jų nepadauginkite, nes kitaip spurgos bus kietos!
2.
Tešlą iškočiokite iki 1 cm storio. Puodeliu išspauskite apskritimus (naudojau 7 cm skersmens), o mažesnio skersmens taurele išspauskite apskritimo viduriukus.
3.
Giliame puode, ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, dėkite spurgytes ir kepkite. Vartykite, kad abi pusės gražiai pagelstų.
4.
Išgriebtas karštas spurgas sudėkite ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingi riebalai. Dar karštas spurgytes pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!
Patarimai:
Stiklinė 250 ml.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Danguole
2023-02-18 14:27
Ne spurgytes gavosi,o paprasti blyneliai,tiesiog gaila darbo ir laiko ATSAKYTI
Bitė
2020-03-27 20:44
O, Cukraus burtų idėją parodėte ;) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital