Kėdainių blynai su mėsa

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Kėdainių blynai su mėsa
Kėdainių blynai su mėsa
Kėdainių blynai su mėsa
Autorius apie receptą: Puikūs, paprastai paruošiami ir labai gardūs blynai, kurie patiks visiems bulvių mėgėjams. Galima kepti didelius arba mažesnius, taip jie iškeps greičiau. Puikūs, paprastai paruošiami ir labai gardūs blynai, kurie patiks visiems bulvių mėgėjams. Galima kepti didelius arba mažesnius, taip jie iškeps greičiau. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas bulvių
300 gramų kiaulienos (maltos)
2 vienetai svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas kvietinių miltų (arba krakmolo)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje ant aliejaus (arba sviesto).
2.
Pusę svogūnų atsidėkite. Į keptuvę su likusiais svogūnais dėkite maltą mėsą, berkite druskos, pipirų ir apkepinkite.
3.
Bulves sutarkuokite, šiek tiek nusunkite (ne per smarkiai). Berkite druskos, pipirų, sukrėskite atsidėtus kepintus svogūnus, lengvai paplaktą kiaušinį ir šaukštą miltų. Gerai išmaišykite.
4.
Keptuvėje įkaitinkite dosniai aliejaus. Dėkite bulvių masės. Ant jos paskleiskite kepinto mėsos įdaro. Ant viršaus dėkite dar bulvių masės, kad mėsa visiškai pasislėptų.
5.
Kepkite ant vidutinės ugnies maždaug 5-7 minutes, kol blynas sutvirtės (tikslus laikas priklausys nuo blyno dydžio). Apverskite bei kepkite dar apie 5-7 minutes, kol apskrus.
6.
Patiekite su grietine, galite dar pagardinti krapais ar kitais žalumynais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Tradiciškai Kėdainių blynai kepami su "žaliu", t.y. prieš tai neapkepintu faršu, tačiau aš asmeniškai labiau mėgstu jį pakepinti, o ir patys blynai taip iškepa greičiau.
Laidoje aš blynus kepiau didelius, bet galite kepti ir tradicinio dydžio mažesnius blynelius. Mažesni iškeps šiek tiek greičiau.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Alma
2020-02-16 20:36
Aš dedu žalią mėsą - labai skanu. Į faršą būtinai įdėkite krapų - super ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital