Kavos skonio sūrio pyragas - tobulai kremiškas

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Kavos skonio sūrio pyragas
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Kavos skonio sūrio pyragas
Kavos skonio sūrio pyragas
Autorius apie receptą: Šis sūrio pyragas nuo šiol mano pats mėgiamiausias. Ir ne tik dėl skonio, bet ir super kreminės tekstūros! Jei ieškote cheesecake'o, kuris tiesiogine prasme tirptų burnoje ir Šis sūrio pyragas nuo šiol mano pats mėgiamiausias. Ir ne tik dėl skonio, bet ir super kreminės tekstūros! Jei ieškote cheesecake'o, kuris tiesiogine prasme tirptų burnoje ir kurio kiekvienas kąsnelis priverstų galvoti apie dar vieną gabalėlį – šis receptas kaip tik Jums. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
360 gramų oreo sausainių (galima keisti ir paprastais šokoladiniais sausainiais, tada naudokite daugiau sviesto)
50 gramų sviesto (ištirpinto)
Kremui:
800 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo)
3 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
70 mililitrų kavos (stiprios, mėgiamos)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Viršui:
200 gramų juodojo šokolado
100 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180° C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Apvalios kepimo formos (naudojau 20 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi, o išorė keliais sluoksniais folijos.
3.
Pasiruošti stiprią kavą. Tinka paprasta juoda arba espresso.
4.
Sausainius sutrinti elektriniu trintuvu arba smulkintuvu iki trupinių. Sumaišyti su ištirpintu sviestu.
5.
Paruoštą sausainių masę dėti į kepimo formą ir tolygiai paskirstyti spaudžiant dugną ir padarant 2-3 cm aukščio šonus (nebūtina).
6.
Pagrindą kepti iki 180° C įkaitintos orkaitės viduryje 10 min. Tada išimti ir palikti atvėsti, o orkaitės kaitrą sumažinti iki 160° C.
7.
Kol kepa pagrindas, paruošti kremą. Į virtuvinio kombaino dubenį dėti kreminį sūrį, lėtai plakti, kad masė taptų vientisa (jei kombaino neturite, maišykite šaukštu, bet jokiu būdu ne mikseriu, nes perplaksite ir kepamas pyragas gali suskilinėti).
8.
Į dubenį berti cukrų, pilti vanilės ekstraktą ir maišyti, kol cukrus ištirps.
9.
Supilti kavą, išmaišyti. Tuomet po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno išmaišyti.
10.
Ant atvėsusio pagrindo supilti paruoštą kreminę masę ir tolygiai paskirstyti.
11.
Į apatinę orkaitės lentyną dėti kepimo formą su vandeniu (vadinamąją garų vonelę).
12.
Pyragą kepti iki iki 180° C įkaitintos orkaitės viduryje 50-60 min. Tinkamai iškepusio sūrio pyrago kraštai turi būti sutvirtėję, o vidurys kiek tyvuliuoti lyg želė.
13.
Tada orkaitės kaitrą išjungti, o dureles šiek tiek praverti. Leisti pyragui lėtai atvėsti orkaitėje iki kambario temperatūros. Tuomet jį perkelti į šaldytuvą bent 2-3 val. (arba nakčiai).
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital