Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 karpis (apie 2 kg)
2 kg svogūnų
1 šaukštas prieskonių mišinio
1 šaukštelis sviesto
cukrus
pipirai
druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žuvį išdoroti, supjaustyti skersai, įtrinti prieskoniais ir palikti šaltoje vietoje.
Iš karpio galvos (be akių ir žiaunų), stuburkaulio bei pelekų išvirti 2 stiklines sultinio. Svogūnus nulupti, nuplauti, supjaustyti griežinėliais, užpilti perkoštu sultiniu, virti ant mažos ugnies. Kai suminkštės, pertrinti per tankų sietelį, paskaninti druska, pipirais, cukrumi ir išmaišyti su sviestu.
Į taip paruoštą verdantį padažą sudėti žuvies gabalus ir virti ant mažos ugnies 40-45 min., kartkartėmis pakratant puodą, kad neprisviltų.
Gatavą žuvį sudėti giliame pusdubenyje, užpilti padažu. Patiekti, kai atauš.
nesamone, zydiskas farsiruotas karpis tikras - is karpio pasalinti atsargiai vidurius neperpjovus pilvo, po to supiaustyti karpi nedideliais gabalais, nulupti is tu gabalu oda aplinkui, po to nuo kaulu nulupti mesa. is mesos darom farsa - kiausinis, riekute batono ismirkyta grietineleje, truputi alejaus, svogunas, prieskoniai. I katila ant dugno dedam isvalyta galva, kaulus uodega, svogunu, morkas, nedideli burokeli, lauro lapai, pipirai. I nuluptas zieveles ideti farsa ir graziai sudeti ant virsau galvu uzpilus saltu vandeniu ir tusinti 2 val, Po to sudeti i inda ir uzpilti sultiniu. Tai yra didelis darbas bet labia skanu. Labai retai kas tai daro.
ATSAKYTI
anastasija
2019-09-06 15:43
mes gaminame per šventes, išmokau iš senelių , jie žydai buvo :) tik dar biški cukraus įdedu, skonis sodresnis tampa ATSAKYTI