Sūrios karamelės tinginys su riešutais

AUTORIUS:
Virtuve_N ,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Sūrios karamelės tinginys su riešutais
Autorius apie receptą: „Skaniausias tavo desertas!” - šiandien pareiškė draugė, dorodama antrą šio tinginio gabalėlį. O kadangi ragavo ji manųjų desertų nemažai, komplimentas tai rimtas. „Skaniausias tavo desertas!” - šiandien pareiškė draugė, dorodama antrą šio tinginio gabalėlį. O kadangi ragavo ji manųjų desertų nemažai, komplimentas tai rimtas. Bet ir vertas jų šis nuostabus tinginys. Kažkas jau tokio yra su šia kombinacija, kur sūri karamelė, traškūs skrudinti migdolai bei gardūs sausainiai, susijungę į visumą, skraidina skonio receptorius į absoliutų kosmosą. O pats tinginys pavyksta absoliučiai minkštutėlis ir tobulai gardus. Tad nuoširdžiausiai rekomenduoju pasigaminti ir jums - pažadu, aikčios ir girs visi! (...daugiau) Virtuve_N
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
600 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naminio arba pirktinio)
360 gramų sausainių (be papildomo skonio, šviesių)
300 gramų sviesto (kambario temperatūros)
150 gramų migdolų (skrudintų, be luobelių)
1/4 šaukštelio jūros druskos
1 žiupsnelis druskos (Maldon dribsnių, nebūtina, tuomet jūros druskos berkite kiek daugiau)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sulaužyti nedideliais gabaliukais ir dėti į didelį dubenį.
2.
Migdolus truputį pasmulkinti su peiliu, kad būtų įvairesnio dydžio gabalėlių ir sumaišyti su sausainiais.
3.
Į kitą dubenį dėti sviestą, karamelizuotą sutirštintą pieną ir sutrinti elektriniu trintuvu, kol neliks didesnių sviesto gabalėlių, o masė taps vientisa.
4.
Paruoštą sviesto masę supilti į nedidelį storadugnį puodą, berti druską ir vis pamaišant kaitinti ant vidutinės kaitros, kol visiškai ištirps sviestas, o karamelė suskystės.
5.
Paruoštą masę supilti į dubenį su sausainiais, berti migdolus ir gerai išmaišyti.
6.
Masę dėti į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą, suspausti, kad neliktų oro tarpų, dėti į šaldytuvą sustingti maždaug 6 valandoms, o po to dar valandai į šaldiklį.
7.
Prieš patiekiant pabarsyti tinginį druskos dribsniais bei aštriu peiliu supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Valgome iškart arba laikome ant kepimo popieriaus šaldiklyje ir atšilti ištraukiame likus 10 min iki ragavimo.
AUTORIUS: Virtuve_N
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital