Autorius apie receptą:
Šis karamelinis tinginys yra mano šeimos numylėtinis. Vos 3 ingredientai, keliolika minučių darbo ir puikus skanėstas paruoštas. Vienas tų genialių receptų gelbėtojų,
Šis karamelinis tinginys yra mano šeimos numylėtinis. Vos 3 ingredientai, keliolika minučių darbo ir puikus skanėstas paruoštas. Vienas tų genialių receptų gelbėtojų, kurie niekad nenuvilia.
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
400 gramų
sausainių
(naudojau "Gaidelis")
400 gramų
karamelizuoto kondensuoto pieno
(naudojau "Rududu")
200 gramų
sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sulaužau nedideliais gabalėliais kaip įprastam tinginiui.
2.
Karamelizuotą kondensuotą pieną dedu į dubenį drauge su kubeliais supjaustytu sviestu. Rankiniu elektriniu trintuvu sutrinu iki vientisos masės.
3.
Masę dedu į prikaistuvį ir kaitinu ant vidutinės ugnies iki tampa karštą ir šiek tiek garuojanti.
4.
Karštą karamelinę masę krečiu ant sausainių ir gerai išmaišau.
5.
Dedu į kepimo popieriumi išklotą pailgą formą. Standžiai suspaudžiu, kad neliktų tarpelių.
6.
Karamelinį tinginį dedu į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų.
Patarimai:
•
Karamelizuoto kondensuoto pieno drauge su sviestu galima ir netrinti prieš kaitinant, o tiesiog ištirpinti sviestą prikaistuvyje, sudėti Rududu ir kaitinant maišyti, kol susijungs. Tačiau pirmiausiai sutrynus maišyti ir kaitinti reikia gerokai trumpiau, tad tinginys būna skanesnis, minkštesnis.
Receptas tikras aukso puodas. Kiek bedaryčiau visada gaunasi tobulai! O ir laiko daug nereikalauja. Greitai ir lengvai pasigamina. O jei nusprendete dar pridėti kažko savo į tinginį. Tai žinokit drąsiai galima. Pati įdedu tai graikinių riešutų, tai migdolų. Vajej, tikras gardumėlis ♡
ATSAKYTI
Virginija
2022-11-26 10:05
Ar pridedu džiovintų spanguolių. Gausiai.
ATSAKYTI
Irena
2023-03-11 19:49
As i karameline mase dedu 3 a.s. tirpios kavos,istirpintos pusia mazo kavos puodelio vandenyje , ant saukstelio galo citrinos rugsteles, arba dar galima itrupinti halvos, visi skoniai geri
ATSAKYTI
Vikute
2021-11-16 18:34
Labai skanu dar aplieti sokoladu
ATSAKYTI
Tomas.R
2020-12-15 19:09
Senas geras receptukas , matot kaip gaunasi laikas bega , oreceptas netik sitas bet ir dauguma kitu nesikeicia .Reiske save uzsirekomendavo visu 100-imtu procentu.Siai dienai tokia tendensija pasitvirtina.
ATSAKYTI
Greta
2020-06-17 12:10
O kur tas pienas cia eina paprastas, su rududu ir sviestu kaitinti?
ATSAKYTI
Indrė
2020-06-17 12:29
Kad nėra čia paprasto pieno, tik karamelizuotas kondensuotas pienas, o tai ir yra rududu. Antrame ir trečiame žingsnyje parašyta, ką su juo daryti :)
ATSAKYTI
Valentina
2020-04-20 21:25
Ar sviesto tikrai 200g.man pasirode per daug
ATSAKYTI
Agnė
2020-04-21 09:36
Tikrai taip, tik sviestą naudokite, ne tepų riebalų mišinį :) Ir kondensuotas pienas būtinai turi būti karamelizuotas :)
ATSAKYTI
Vilma
2020-12-20 19:04
Tikrai nebutinai, galima daryti su paprastu kondensuotu ir deti kakavos.
ATSAKYTI
Giedra
2021-01-26 18:48
Tada jau gausis paprastas tinginys :)
ATSAKYTI
I
2021-09-30 15:38
Tikrai
ATSAKYTI
Austėja
2020-03-19 19:32
Galima deti margarina?
ATSAKYTI
Lina
2020-03-20 10:49
Margarinas nesustings taip - jis išlieka minkštas net šaldytuve, kaip sviestas stingsta, todėl nelabai.
ATSAKYTI
Roma
2020-01-03 14:54
Mmm koks skanus!
ATSAKYTI
Angelika
2018-03-31 10:36
Dariau pirma karta ir gavosi labia skanus, esant progai vėl darysiu.
ATSAKYTI
Laura
2015-11-21 20:25
Tikrai labai skanus
ATSAKYTI
juste
2011-04-22 17:23
Nezinau jau kelinta karta darau, labai paprasta ir be galo skanu mmmm..... :)
ATSAKYTI
Viktorija
2011-04-20 16:09
Dar siūlau įdėti aguonų, man labai skanu :)
ATSAKYTI
Ruta
2011-02-12 14:07
O dar labai skanu ideti i si tingini ideti aguonu, dziovintu vaisiu riesutu!
ATSAKYTI