Karamelinis rikotos ir sausainių tortas su uogomis

AUTORIUS:
Jūratė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Karamelinis rikotos ir sausainių tortas su uogomis
Karamelinis rikotos ir sausainių tortas su uogomis
Karamelinis rikotos ir sausainių tortas su uogomis
Karamelinis rikotos ir sausainių tortas su uogomis
Karamelinis rikotos ir sausainių tortas su uogomis
Autorius apie receptą: Lengvas, gaivus rudens uogų tortas puikiai tiks šeštadienio vakarui. Lengvas, gaivus rudens uogų tortas puikiai tiks šeštadienio vakarui. Jūratė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
540 gramų sausainių
385 gramai karamelizuoto kondensuoto pieno
200 gramų rikotos sūrio
284 gramai figų džemo
150 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis vanilės esencijos
pagal poreikį pieno
pagal poreikį bruknių (arba spanguolių)
pagal poreikį šilauogių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinį išsukti su rikota, įmaišyti kukurūzų krakmolą, vanilę.
2.
Sviestą ištirpinti ant silpnos ugnies ir, kaitinant, įsukti karamelizuotą pieną iki vientisos masės, tada sudėti rikotos masę ir, kaitinant, gerai išmaišyti iki vientisos masės. Ataušinti.
3.
Formuojame torto formą. Kadangi neturėjau tinkamo dydžio formos, kad nereikėtų pjaustyti sausainių, sausainius dėjau ant kepimo popieriaus 3x4. Sausainį įmerkti į pieną ir iškart dėti ant popieriaus, kad neištižtų (3x4). Tada užtepti ataušusios rikotos masę, užberti šilauoges, truputį uogų pasilikti papuošimui. Ant viršaus vėl uždėti rikotos kremo. Dėti nemirkytų piene sausainių sluoksnį ant jų užtepti figų džemą, o ant jos užberti bruknes, truputį įspausti į uogas. Dalį bruknių palikti papuošimui. Uždėti sausainių sluoksnį (galima mirkyti piene ar ne – tai priklauso nuo sausainių trapumo - kietesnius derėtų mirkyti. Aš nemirkiau). Užtepti rikotos kremą, paliekant šonų aptepimui. Šonus aptepti likusiu rikotos kremu. Papuošti uogomis ir keletui valandų dėti į šaldytuvą ar palikti per naktį. Rudens uogos išliks gražios ir iki kitos dienos.
AUTORIUS: Jūratė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital