Kalėdinis šonkauliukų kelmas

AUTORIUS:
Nijolė Stapels
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Kalėdinis šonkauliukų kelmas
Kalėdinis šonkauliukų kelmas
Kalėdinis šonkauliukų kelmas
Kalėdinis šonkauliukų kelmas
Autorius apie receptą: Šonkauliukų kelmas tikrai papuoš šventinį stalą, svečius pritrauks ne tik savo dailia išvaizda, bet ir nuostabiu skoniu. Jį galima valgyti kaip karštą patiekalą, bet tinka Šonkauliukų kelmas tikrai papuoš šventinį stalą, svečius pritrauks ne tik savo dailia išvaizda, bet ir nuostabiu skoniu. Jį galima valgyti kaip karštą patiekalą, bet tinka ir kaip šaltas užkandis. Pasirinkimas Jūsų! (...daugiau) Nijolė Stapels
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 vienetai kiaulienos šonkaulių (apie 50 cm)
1.5 kilogramo kiaulienos faršo
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
2 vienetai kiaušinių
6 skiltelės česnako
pagal poreikį prieskonių maltai mėsai
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek džiovintų bazilikų
šiek tiek kmynų
šiek tiek kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šonkaulius ištryniau su druska, 3 smulkintomis skiltelėmis česnakų, pipirais, baziliku, kmynais ir kalendra. Ištrynusi padėjau į šaldytuvą per naktį.
2.
Kitą dieną paėmiau abi juostas ir jas sujungiau mediniais iešmeliais, aprišau maistiniu siūlu ir pastačiau į kepimo indą.
3.
Įdarui morkas supjausčiau smulkiais gabaliukais, svogūnus ir 3 česnakų skilteles susmulkinau. Sudėti į faršą.
4.
Į faršą įmušiau kiaušinius, įbėriau maltos mėsos prieskonių, pipirų, druskos. Viską gerai išmaišiau ir kiek įmanoma ilgiau padaužiau į dubenį.
5.
Išdaužytą faršą vis paspausdama dėjau į vidų šonkaulių. Man išėjo iki viršaus, lygu su šonkauliukais. Apdengiau gerai folija ir vėl įdėjau į šaldytuvą. Kepiau tik kitą dieną.
6.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 val. Po 2 val. nuėmiau foliją ir dar pakepiau, kad apskrustų 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
7.
Išėmiau iš orkaitės dėjau į lėkštę didelę, nurišau siūlą, išėmiau medinius iešmelius ir papuošiau. Kelmas išėjo labai skanus, valgėme su grybų padažu.
AUTORIUS: Nijolė Stapels
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital