Jogurtinis braškių ir bananų tortas

AUTORIUS:
Augustina Zulonė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Jogurtinis braškių ir bananų tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Kremui:
1 kilogramas jogurto, natūralaus
1 kilogramas braškių
3 vienetai bananų
200 mililitrų grietinėlės
200 gramų cukraus
30 gramų želatinos
Papuošimui:
šiek tiek braškių
šiek tiek mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitui kiaušinius su cukrumi plakame 8 min., tada pridedame išsijotus miltus ir dar paplakame 2 min.. Kepame 200 C orkaitėje 20 min. Iškeptą biskvitą daliname į dvi dalis ir paliekame aušti.
2.
Kremui braškes susmulkiname, 2 bananus sutriname ir 1 bananą susmulkiname peiliu. Jogurtą, cukrų plakame kol ištirpsta cukraus granulės.
3.
Želatiną užpilame 100 ml. grietinėlės ir paliekame 2 min., išbrinkti, tada dedame ją į mikrobangų krosnelę ir pakaitiname, kad želatina ištirptų. Ištirpusią želatiną sumaišome su likusiu 100 ml. grietinėlės, kad masė nebūtų karšta ir plakant jogurto masę palaipsniui supilame želatinos masę. Paruoštą masę daliname į dvi dalis vieną sumaišome su bananais, kitą - su braškėmis.
4.
Į tortinę formą įtiesiame kepimo popierių, kad biskvitas neįgautų nuo metalo nepageidaujamo skonio ar spalvos. Dedame biskvitą, pilame bananinę masę, vėl tiesiame biskvitą, pilame braškių masę, sulyginame viršų ir iš karto papuošiame braškėmis bei mėtos lapeliais, ir dedame tortą į šaldytuvą 2 - 3 valandoms.
AUTORIUS: Augustina Zulonė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Dėl želatinos
2018-11-30 17:24
O kaip žinoti, kokio kiekio želatinos užtenka norimo kiekio ir norimos konsistencijos masei sustingdyti?
Kai recepte nurodyta, dar gerai, gali daryti pagal jį ir viskas, bet jeigu nori kažką kitaip daryti, keisti ingridientus, kiekius ir pan, tai kaip tada žinoti? ATSAKYTI
Simona
2018-11-30 18:03
Jei kiekius keičiate būtent šio recepto, tai nesudėtinga pasiskaičiuoti, kiek reikia padidinti/pamažinti, proporcingai kitiems kiekiams. O šiaip ant želatinos pakelio paprastai būna nurodyta kokiam kiekiui skysčio skirta :) ATSAKYTI
Norėtųsi pabandyti
2018-11-29 13:16
Dvejoju dėl 4 punkto. 1oo g grietinėlės ištirpinus želatiną ją atvėsiname. Aišku. O paskui į ją tiesiog supilame kitą likusį 1oo g grietinėlės ir išmaišome? Plakti, kad iškiltų iki putų nereikia? Ir paskui tiesiog pilant jogurtą, visą masę maišome?

Ir nesvarbu, kokio riebumo grietinėle? Turiu 15proc riebumo šaldytuve. ATSAKYTI
Diana
2018-11-29 16:54
Supratote teisingai, viską reikėtų daryti taip kaip parašėte :) Jūsų turima neriebi grietinėlė čia puikiai tiks, su riebesne tiesiog kremas būtų šiek tiek kremiškesnis, bet labai didelio skirtumo nepajaustite. ATSAKYTI
Rita
2019-03-17 22:43
O kai sumaisai jogurta su grietineles ir zelatinos mase- gaunasi tirsta ir lipni mase, ar skystoka? Ar zelatina sustingdys viska saldytuve? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital