Itališki sumuštiniai su kukuliais

AUTORIUS:
Inga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Itališki sumuštiniai su kukuliais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikus receptas pietums, vakarienei ar tiesiog artimųjų susibūrimui. Labai nesudėtinga paruošti, o ragauti labai skanu. Ypatingai puikiai tinka ruošti su likusiais kukuliais Puikus receptas pietums, vakarienei ar tiesiog artimųjų susibūrimui. Labai nesudėtinga paruošti, o ragauti labai skanu. Ypatingai puikiai tinka ruošti su likusiais kukuliais iš praeitos dienos pietų - bus dar greitesnis variantas, nes reikės tik paskurdinti batoną su sūriu, patepti pomidorų padažu, sudėti jau turimus kukulius ir skanauti. (...daugiau) Inga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai prancūziško batono
200 gramų pomidorų padažo (naudojau naminį Marinara)
8 riekės mocarela sūrio (arba kito mėgstamo)
1 pundelis petražolių
pagal poreikį aliejaus
Kukuliams:
400 gramų maltos mėsos (jautienos, vištienos ar kitos mėgstamos)
100 gramų pomidorų padažo
1 vienetas kiaušinių
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
50 gramų džiūvėsėlių
2 šaukštai sojos padažo
4 skiltelės česnako
1 šaukštas medaus
pagal skonį itališkų žolelių
pagal skonį prieskonių maltai mėsai
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kukuliams į dubenį dėti mėsą, berti sūrį, džiūvėsėlius, prieskonius maltai mėsai, druską, pipirus, žoleles, įmušti kiaušinį, įspausti tris skilteles česnako ir išmaišyti. Palikti apie 15 minučių pastovėti šaldytuve.
2.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti.
3.
Iš mėsos formuoti nedidelius, maždaug graikinio riešuto dydžio kukulius. Dėti į keptuvę ir trumpai apkepinti.
4.
Į dubenį dėti medų, pomidorų padažą, pilti sojų padažą. Susmulkinti likusią česnako skiltelę, suberti į dubenį ir išmaišyti.
5.
Paruoštą padažą supilti į keptuvę su maltinukais, patroškinti dar apie 15 minučių iki kol maltinukai iškeps.
6.
Prancūziškus batonus perpjauti pusiau, kad gautųsi 4 mažesni gabalėliai. Kiekvieną gabalėlį perpjauti pusiau išilgai, bet iki galo neįpjauti. Į kiekvieną įpjovą dėti po dvi riekeles mocarelos sūrio.
7.
Į kepimo formą įtiesti kepimo popieriaus, sudėti sumuštinius.
8.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 5 minutes iki kol sūris išsilydys.
9.
Į sumuštinius, ant išsilydžiusio sūrio dėti po 4 - 5 maltinukus, tuomet uždėti pomidorų padažo. Pasmulkinti petražoles, pabarstyti ant sumuštinių ir tiekti.
Patarimai:
Kukulius galite naudoti ir turimus iš praeitos dienos pietų. Tai bus puiki idėja panaudoti jau turimus kukulius ir paruošti visiškai naują patiekalą.
AUTORIUS: Inga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital