Indiški bulvių kepsneliai

AUTORIUS:
Renata
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Indiški bulvių kepsneliai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Minkšti viduje, traškūs išorėje, labai skanūs ir taupūs indiški bulvių kepsneliai be kiaušinių ir pieno produktų. Indijoje jie vadinami Aloo Tikki, dažnai skanaujami kaip Minkšti viduje, traškūs išorėje, labai skanūs ir taupūs indiški bulvių kepsneliai be kiaušinių ir pieno produktų. Indijoje jie vadinami Aloo Tikki, dažnai skanaujami kaip greitas maistas. Tradiciškai jie ruošiami aštresni, bet jei norite švelnesnių, tiesiog nedėkite aitriosios paprikos. Jei nemėgstate kalendros, ją galite pakeisti kitais žalumynais. (...daugiau) Renata
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
6 vienetai bulvių (didesnių)
3 šaukštai kukurūzų miltų (arba ryžių miltų)
1 pundelis kalendros (ar kitų žalumynų)
1 vienetas aitriosios paprikos (nebūtina)
2 šaukštai citrinų sulčių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio malto kumino
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves nuskusti ir išvirti, kol suminkštės - įdūrus šakute, bulvė lengvai persismeigs ir nuslys. Virti apie 20 minučių. Nepervirkite bulvių!
2.
Bulves palikti visiškai atvėsti, sutarkuoti stambia tarka. Neuždengtas porai valandų (ar pernakt) dėti į šaldytuvą. Taip išgaruos drėgmės perteklius.
3.
Į bulves dėti druską, kuminą, įspausti citrinos sultis. Papriką ir kalendrą (gerai nusausintą) susmulkinti ir dėti į bulvių masę.
4.
Berti miltus ir labai gerai perminkyti. Masę palikti 10 minučių pastovėti, kad miltai sugertų drėgmę.
5.
Masę padalinti į 8 vienodo dydžio gabalėlius. Delnus sutepti aliejumi ir iš bulvių masės formuoti paplotėlius.
6.
Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus, po maždaug 3 minutes.
AUTORIUS: Renata
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Alina
2020-09-16 09:19
Įdėjus miltų man gavosi biri masė. Nesuprantu, kas turėtų būti rišamoji medžiaga, kad suformuoti paplotėlius. Ar tikrai reikia tiek daug aliejaus, kad juos suvilgyti, ar praleistas kažkoks ingredientas? ATSAKYTI
gabrielius
2020-04-07 18:49
man iškepti užtruko penkias minutes... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital