Indiška vištiena pomidorų ir grietinėlės padaže

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Indiška vištiena pomidorų ir grietinėlės padaže
Autorius apie receptą: Esu ne kartą gaminusi indišką vištieną “tikka masala“, bet “butter chicken“ (pažodžiui išvertus sviestinė vištiena??) dar neteko gaminti namuose. Nors abu receptai Esu ne kartą gaminusi indišką vištieną “tikka masala“, bet “butter chicken“ (pažodžiui išvertus sviestinė vištiena??) dar neteko gaminti namuose. Nors abu receptai yra labai panašūs, bet būtent “butter chicken“ padažas kiek tirštesnis ir be jokių pomidorų gabalėlių (kadangi padažą sutriname). Ir vienaip, ir kitaip pagaminta vištiena yra fantastiškai skani, nemeluoju!!! Tad būtinai siūlau pasigaminti vištieną indišku stiliumi. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
800 gramų vištienos krūtinėlės
120 mililitrų jogurto, natūralaus
3 skiltelės česnako
1 gabalėlis imbiero (mažo)
1 šaukštelis garam masala prieskonių
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis maltos ciberžolės
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
1 šaukštelis druskos
Kepimui:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
Kepimui:
2 šaukštai sviesto
Padažui:
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (sutrintų)
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
1 vienetas svogūnų (didelio)
3 skiltelės česnako
1 gabalėlis imbiero (nedidelio)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis garam masala prieskonių
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
1 šaukštelis druskos
2/3 šaukštelio malto kumino
0.5 šaukštelio maltos kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištieną supjaustome į vidutinio dydžio kubelius.
2.
Nulupame česnako skilteles ir imbiero šaknį. Česnaką ir imbierą sutarkuojame smulkia tarka.
3.
Viename inde sumaišome jogurtą, imbierą, česnaką, prieskonius. Sumaišome su vištienos gabalėliais ir paliekame marinuotis šaldytuve bent 30 minučių. Galima palikti ir pernakt.
4.
Didelėje keptuvėje įkaitiname 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ant vidutinės aukštesnės ugnies. Sudedame pusę vištienos gabalėlių, kepiname 3-4 minutes iš vienos pusės, nemaišant ir 3-4 minutes iš kitos pusės, nemaišant. Jei vištienos gabalėliai didesni, tuomet kepinkite 4 minutes, jei šiek tiek mažesni – 3 minutes. Vištiena baigs troškintis padaže. Taip pat iškepame likusią vištieną su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus. Iškepusią vištieną sudedame į lėkštę.
5.
Padažui svogūną nulupame, susmulkiname. Česnako skilteles ir imbiero gabalėlį nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka.
6.
Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė vištiena, įkaitiname 2 šaukštus sviesto ir 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudedame svogūną ir kepame vis pamaišant. Keptuvės, po vištienos kepimo, išvalyti nereikia, tuomet svogūnas įgaus daugiau skonio. Svogūną kepame, kol šis suminkštėja. Tada sudedame česnakus ir imbierą, išmaišome ir kepame 1 min. Suberiame kalendros, kumino ir garam masala miltelius, išmaišome ir pakepiname apie 30 sekundžių. Po to supilame sutrintus pomidorus, pagardiname aitriosios paprikos milteliais, druska, išmaišome ir troškiname apie 15 min ant silpnos ugnies, vis pamaišant.
7.
Į padažą įpilame apie 4-5 šaukštus vandens ir supilame į kokteilinę arba sutriname elektriniu trintuvu.
8.
Padažą supilame atgal į keptuvę, įmaišome grietinėlę ir cukrų, sudedame vištienos gabalėlius ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol užverda. Tada sumažiname ugnį iki silpnos ir kaitiname apie 8 minutes. Padažas išeis tirštas.
9.
Patiekiame su ryžiais ir apibarstome šviežia kalendra. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital