1.
Vištieną supjaustome į vidutinio dydžio kubelius.
2.
Nulupame česnako skilteles ir imbiero šaknį. Česnaką ir imbierą sutarkuojame smulkia tarka.
3.
Viename inde sumaišome jogurtą, imbierą, česnaką, prieskonius. Sumaišome su vištienos gabalėliais ir paliekame marinuotis šaldytuve bent 30 minučių. Galima palikti ir pernakt.
4.
Didelėje keptuvėje įkaitiname 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ant vidutinės aukštesnės ugnies. Sudedame pusę vištienos gabalėlių, kepiname 3-4 minutes iš vienos pusės, nemaišant ir 3-4 minutes iš kitos pusės, nemaišant. Jei vištienos gabalėliai didesni, tuomet kepinkite 4 minutes, jei šiek tiek mažesni – 3 minutes. Vištiena baigs troškintis padaže. Taip pat iškepame likusią vištieną su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus. Iškepusią vištieną sudedame į lėkštę.
5.
Padažui svogūną nulupame, susmulkiname. Česnako skilteles ir imbiero gabalėlį nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka.
6.
Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė vištiena, įkaitiname 2 šaukštus sviesto ir 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudedame svogūną ir kepame vis pamaišant. Keptuvės, po vištienos kepimo, išvalyti nereikia, tuomet svogūnas įgaus daugiau skonio. Svogūną kepame, kol šis suminkštėja. Tada sudedame česnakus ir imbierą, išmaišome ir kepame 1 min. Suberiame kalendros, kumino ir garam masala miltelius, išmaišome ir pakepiname apie 30 sekundžių. Po to supilame sutrintus pomidorus, pagardiname aitriosios paprikos milteliais, druska, išmaišome ir troškiname apie 15 min ant silpnos ugnies, vis pamaišant.
7.
Į padažą įpilame apie 4-5 šaukštus vandens ir supilame į kokteilinę arba sutriname elektriniu trintuvu.
8.
Padažą supilame atgal į keptuvę, įmaišome grietinėlę ir cukrų, sudedame vištienos gabalėlius ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol užverda. Tada sumažiname ugnį iki silpnos ir kaitiname apie 8 minutes. Padažas išeis tirštas.
9.
Patiekiame su ryžiais ir apibarstome šviežia kalendra. Skanaus!