Nekeptas imbierinis sūrio tortas

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Nekeptas imbierinis sūrio tortas
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Nekeptas imbierinis sūrio tortas
Nekeptas imbierinis sūrio tortas
Nekeptas imbierinis sūrio tortas
Nekeptas imbierinis sūrio tortas
Autorius apie receptą: Skonis ir kvapas tokie šventiškai nuteikiantys, jaukumą suteikiantys! Labai gardus, gaivus tortas, kuriam tikrai sunku atsispirti. Beje, sustingusio torto viršų galima aplieti Skonis ir kvapas tokie šventiškai nuteikiantys, jaukumą suteikiantys! Labai gardus, gaivus tortas, kuriam tikrai sunku atsispirti. Beje, sustingusio torto viršų galima aplieti ir šokoladu, pagardintu trupučiu cinamono ar meduolių prieskonių, bet aš liejau naminiu sausainių sviestu (tinka ir pirktinis). (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
180 gramų imbierinių sausainių
80 gramų sviesto (tirpinto)
1 šaukštelis apelsino žievelės (tik geltonos dalies, nutarkuotos nuo 1 apelsino)
Kremui:
500 gramų graikiško jogurto (naudojau 10% riebumo)
250 gramų maskarponės sūrio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1 vienetas apelsinų (didelio)
18 gramų želatinos
0.5 vieneto citrinų (nedidelės)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Sviestiniam kremui:
80 gramų imbierinių sausainių
80 mililitrų vandens
80 gramų sviesto
20 gramų medaus (pusės šaukšto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Nutarkuoti apelsino žievelę, atidėti (jos reikės torto pagrindui).
2.
Į nedidelį indelį įspausti apelsino ir pusės citrinos sultis (turėtų gautis apie 120-140 ml), ant jų viršaus užbarstyti želatiną, palikti brinkti 15-20 minučių.
3.
Paruošti torto pagrindą. Sausainius sutrinti elektriniu trintuvu iki miltų konsistencijos, tuomet įmaišyti nutarkutoą apelsino žievele, pilti ištirpintą sviestą ir išmaišyti.
4.
Paruoštą masę sukrsti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formos dugną (naudojau 21 cm), suspausti pagrindą, kad šis taptų tolygus ir tvirtas, tuomet padėti į šaldytuvą, kad sukietėtų, kol bus ruošiamas kremas.
5.
Išbrinkusią želatiną ištirpinti, palikti vos vos atvėsti (kad nebūtų karšta, bet liktų šiek tiek šilta).
6.
Į dubenį dėti maskarponę, jogurtą, berti cukrų, vanilę. Šiek tiek paplakti elektriniu plaktuvu, kad ingredientai susijungtų.
7.
Per kelis kartus supilti grietinėlę, šiek tiek paplakti, kad masė taptų vientisa.
8.
Toliau plakant labai plona srovele supilti ištirpintą dar šiek tiek šiltą želatiną ir plakti iki kremas įgaus purumo ir ims šiek tiek laikyti formą (visiškai standus būti neturi).
9.
Ant sutvirtėjusio pagrindo sukrėsti kremą, išlyginti paviršių. Dėti į šaldytuvą bent 5-6 valandoms (arba nakčiai), kad tortas sustingtų.
10.
Sausainių sviestui pagaminti, sausainius virtuviniu kombainu sumalti iki trupinių ir berti į mažą puodą. Tuomet pilti vandenį, dėti medų, maišant pakaitinti ant nedidelės kaitros 1-2 minutes iki masė ims tirštėti. Iš karto nukelti nuo kaitros ir supilti į siaurą, aukštesnį puodelį, kuris tik truputį platesnis už blenderio galvą (tai svarbu! Tinka ir pailgas stiklainis).
11.
Leisti masei 4-5 minutes atvėsti, vis kartkartėm pamaišant. Tada į ją sudėti kubeliais pjaustytą sviestą ir sutrinti elektriniu, rankiniu trintuvu lėtai keliant jo galvą aukštyn-žemyn tarsi stumoklį (panašiai, kaip gaminant naminį majonezą). Sausainių masė ims tirštėti ir virsti kremu. Kai taip nutinks, dar kelias sekundes patrinti, o tada šiuo kremu aptepti sustingusį tortą. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą, jog sausainių kremas sustingtų.
12.
Tortą galima papuošti smulkintais sausainiais, džiovintomis uogomis ar kaip tik sugalvosite.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital