Grilyje kepta pica

AUTORIUS:
Almantas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Grilyje kepta pica
Grilyje kepta pica
Grilyje kepta pica
Grilyje kepta pica
Grilyje kepta pica
Grilyje kepta pica
Grilyje kepta pica
Autorius apie receptą: Kai atšyla oras ir jau galime kurti savo grilius. Atsineškime Italiją į savo namus. Kai atšyla oras ir jau galime kurti savo grilius. Atsineškime Italiją į savo namus. Almantas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
800 gramų   mocarela sūrio
šiek tiek   kvietinių miltų  (00 tipo picai, stalui pabarstyti)
Pagrindui:
1 ir 3/5 kilogramo   kvietinių miltų  (00 tipo picai)
500 mililitrų   vandens  (kambario temperatūros)
300 mililitrų   kefyro
1 vienetas   kiaušinių
38 gramai   sviesto
36 gramai   cukraus
10 gramų   druskos
3 gramai   sausų mielių
Padažui:
400 gramų   konservuotų pomidorų savo sultyse  (nerūgščių, smulkintų)
20 gramų   česnako  (smulkinto)
8 gramai   alyvuogių aliejaus
5 gramai   druskos
pagal skonį   maltų juodųjų pipirų
pagal skonį   baziliko lapelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į indą supilame vandenį, sausas mieles, cukrų, kefyrą ir įmušame kiaušinį.
2.
Ištirpdome sviestą ir šiltą supilame į paruoštą masę su mielėmis. Viską gerai išmaišome ir paliekame pastovėti 10 min, kol suaktyvės mielės.
3.
Į masę beriame 1 kg miltų ir maišome, kol gerai išsimaišys, tada suberiame 10 g druskos ir toliau maišome. Suberiame likusius miltus ir maišome tol, kol nebekibs prie rankų. Miltų kiekis gali skirtis nuo to kokius miltus naudojate. Aš naudojau Itališkus "Caputo" "0" miltus picai.
4.
Daliname tešlą po 240-260 g. ir suformuojame į burbuliukų formą. Dedame ant lentelės aptraukiame plėvele ir paliekame kambario temperatūroje apie 1 val, kad pakiltų tešla. Po valandos dedame į šaldytuvą. Rekomenduoju kepti sekančią dieną, bet jeigu skubate, svarbu, kad tešla būtų atvėsusi.
5.
Padažui į indą sudėkite nerūgščius kapotus pomidorus, supilkite alyvuogių aliejų, suberkite druską, pipirus, baziliką, česnaką, išmaišykite.
6.
Sūrį supjaustykite riekelėmis.
7.
Paberkite ant stalo miltų ir formuokite iš tešlos picą. Formuokite rankomis, kad nuo krašto paliktų "kantelis". Aptepkite padažu, sudėkite sūrį.
8.
Kepkite grilyje ant picos akmens. Tai pat galite kepti ir orkaitėje, bet rekomenduoju naudoti picos akmenį, kad gerai iškeptų padas. Kepkite 250 C laipsnių temperatūroje, kol padas ir kraštai iškeps ir apskrus iki auksinės spalvos.
AUTORIUS: Almantas
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Sandra
2021-11-08 15:58
Sveiki, kaip suprasti miltų kiekį gramais? Ačiū ATSAKYTI
Simona
2021-11-08 16:32
1 kilogramas ir trys penktadaliai, t.y. 1 kilogramas ir 600 gramų :) Bet tikslus miltų kiekis priklausys ir nuo jų rūšies, net patalpos drėgmės :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital