Grilyje kepta pica

AUTORIUS:
Almantas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Grilyje kepta pica
Grilyje kepta pica
Grilyje kepta pica
Grilyje kepta pica
Grilyje kepta pica
Grilyje kepta pica
Grilyje kepta pica
Autorius apie receptą: Kai atšyla oras ir jau galime kurti savo grilius. Atsineškime Italiją į savo namus. Kai atšyla oras ir jau galime kurti savo grilius. Atsineškime Italiją į savo namus. Almantas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
800 gramų mocarela sūrio
šiek tiek kvietinių miltų (00 tipo picai, stalui pabarstyti)
Pagrindui:
1 ir 3/5 kilogramo kvietinių miltų (00 tipo picai)
500 mililitrų vandens (kambario temperatūros)
300 mililitrų kefyro
1 vienetas kiaušinių
38 gramai sviesto
36 gramai cukraus
10 gramų druskos
3 gramai sausų mielių
Padažui:
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (nerūgščių, smulkintų)
20 gramų česnako (smulkinto)
8 gramai alyvuogių aliejaus
5 gramai druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį baziliko lapelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į indą supilame vandenį, sausas mieles, cukrų, kefyrą ir įmušame kiaušinį.
2.
Ištirpdome sviestą ir šiltą supilame į paruoštą masę su mielėmis. Viską gerai išmaišome ir paliekame pastovėti 10 min, kol suaktyvės mielės.
3.
Į masę beriame 1 kg miltų ir maišome, kol gerai išsimaišys, tada suberiame 10 g druskos ir toliau maišome. Suberiame likusius miltus ir maišome tol, kol nebekibs prie rankų. Miltų kiekis gali skirtis nuo to kokius miltus naudojate. Aš naudojau Itališkus "Caputo" "0" miltus picai.
4.
Daliname tešlą po 240-260 g. ir suformuojame į burbuliukų formą. Dedame ant lentelės aptraukiame plėvele ir paliekame kambario temperatūroje apie 1 val, kad pakiltų tešla. Po valandos dedame į šaldytuvą. Rekomenduoju kepti sekančią dieną, bet jeigu skubate, svarbu, kad tešla būtų atvėsusi.
5.
Padažui į indą sudėkite nerūgščius kapotus pomidorus, supilkite alyvuogių aliejų, suberkite druską, pipirus, baziliką, česnaką, išmaišykite.
6.
Sūrį supjaustykite riekelėmis.
7.
Paberkite ant stalo miltų ir formuokite iš tešlos picą. Formuokite rankomis, kad nuo krašto paliktų "kantelis". Aptepkite padažu, sudėkite sūrį.
8.
Kepkite grilyje ant picos akmens. Tai pat galite kepti ir orkaitėje, bet rekomenduoju naudoti picos akmenį, kad gerai iškeptų padas. Kepkite 250 C laipsnių temperatūroje, kol padas ir kraštai iškeps ir apskrus iki auksinės spalvos.
AUTORIUS: Almantas
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital