Greiti varškės ir sausainių triufeliai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Greiti varškės ir sausainių triufeliai
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Greiti varškės ir sausainių triufeliai
Greiti varškės ir sausainių triufeliai
Greiti varškės ir sausainių triufeliai
Autorius apie receptą: Šiuos triufelius pagaminsite vos per pusvalandį ir iš paprastučių ingredientų. Receptą pateikėme bazinį, bet juo drąsiai improvizuokite rinkdamiesi savo mėgiamus Šiuos triufelius pagaminsite vos per pusvalandį ir iš paprastučių ingredientų. Receptą pateikėme bazinį, bet juo drąsiai improvizuokite rinkdamiesi savo mėgiamus džiovintus vaisius ir riešutus. Varškės kremo saldumą bei prieskonius irgi drąsiai koreguokite pagal savo skonį. Jei norite kiek kremiškesnio, šventiškesnio triufelių varianto, vietoje graikiško jogurto galite naudoti dosnų šaukštą maskarponės sūrio arba 30g minkšto kambario temperatūros sviesto. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
180 gramų varškės 9% (naudojome iš kvadratinių pakelių)
160 gramų sausainių (naudojome Gaidelis 7 grūdai pusrytainius morka + cinamonas)
1 sauja džiovintų abrikosų (arba kitų vaisių ar uogų)
1 sauja graikinių riešutų (arba kitų mėgimų riešutų)
1 šaukštas graikiško jogurto
1 šaukštas medaus (arba klevų sirupo, cukraus, ksilitolio ar kito saldiklo)
0.5 vieneto citrinų
0.5 šaukštelio cinamono
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Apvoliojimui:
50 gramų kokoso drožlių (arba smulkintų riešutų ar sausainių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius rankomis sutrupiname į mažus gabalėlius kaip gaminant tinginį.
2.
Džiovintus abrikosus (ar kitus vaisius) supjaustome mažais kubeliais. Riešutus peiliu susmulkiname į nedidelius gabalėlius.
3.
Į dubenį dedame varškę, jogurtą, medų (arba kitą saldiklį), vanilę ir cinamoną. Įtarkuojame citrinos žievelę ir įspaudžiame šiek tiek sulčių (apie 1 v.š.). Elektriniu trintuvu sutriname iki glotnios konsistencijos. Paragaujame, ar patinka kremo skonis. Jei norisi saldžiau, įdedame dar saldiklio, o jei gaiviau - įspaudžiame dar citrinos sulčių.
4.
Į varškės kremą dedame sausainius, džiovintus abrikosus ir riešutus. Gerai išmaišome.
5.
Iš šios masės formuojame graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Apvoliojame kokoso drožlėse.
6.
Dedame į šaldytuvą bent pusvalandžiui (galima ir ilgiau), kad triufeliai sutvirtėtų.
Patarimai:
Laikymas. Šiuos triufelius laikykite šaldytuve.
Variacijos. Receptą pateikėme bazinį, bet juo drąsiai improvizuokite rinkdamiesi savo mėgiamus džiovintus vaisius ir riešutus. Varškės kremo saldumą bei prieskonius irgi drąsiai koreguokite pagal savo skonį.
Vietoje jogurto. Jei norite kiek kremiškesnio, šventiškesnio triufelių varianto, vietoje graikiško jogurto galite naudoti dosnų šaukštą maskarponės sūrio arba 30g minkšto kambario temperatūros sviesto.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Nomeda
2022-05-09 12:02
Atrodo kaip rafaelo ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital