Sveiki naminiai varškės sūreliai

AUTORIUS:
Vaida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Sveiki naminiai varškės sūreliai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikus receptas visoms mamytėms ir tėveliams, kurie turi mažųjų smaližių! O taip pat ir tiems, kurie renkasi maitintis sveikiau. Jeigu norisi saldžiau, galite įdėti medaus. Puikus receptas visoms mamytėms ir tėveliams, kurie turi mažųjų smaližių! O taip pat ir tiems, kurie renkasi maitintis sveikiau. Jeigu norisi saldžiau, galite įdėti medaus. Aš sūreliams gaminti turiu tokias silikonines pailgas sūrelių formos formeles, bet puikiai tiks ir silikoninės keksiukų formelės, tiesiog forma bus kita, bet skonis ne mažiau geras. (...daugiau) Vaida
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų varškės (geriau sausesnės)
2 vienetai bananų
4 šaukštai jogurto (natūralaus, graikiško arba islandiško)
50 gramų maltų migdolų (arba kokoso drožlių)
100 gramų juodojo šokolado
2 šaukštai grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Ruošti galima elektriniu trintuvu arba tiesiog šaukute, kaip Jums patogiau. Varške sutrinti su jogurtu, įmaišyti maltus migdolus (arba kokoso drožles) bei atskirai šakute sutrintus bananus. Jei bananus trinsite elektriniu trintuvu, masė gali būti pernelyg skysta ir sunkiai stingti.
2.
Šokoladą ištirpinti garų vonelėje drauge su grietinėle.
3.
Silikoninių formelių šonus konditeriniu teptuku (arba šaukšteliu) ištepti tirpintu šokoladu ir trumpam įdėti į šaldiklį arba šaldytuvą, jog šokoladas sustingtų. Jeigu norite storesnio šokolado sluoksnio, galima pašaldytą šokoladą dar kartą ištepti papildomu sluoksniu ir vėl pastingdinti. Tada į formeles dėti varškės masės ir ant viršaus užtepti šokolado. Jeigu silikonių formelių neturite, galima tiesiog lentutę iškloti kepimo popieriumi, ant jos paskleisti tirpinto šokolado, jį truputį pastingdinti šaldytuve, tuomet ant viršaus sudėti varškės masę, palikti sustingti ir tuomet ir varškės masės viršų bei šonus aptepti šokoladu. O vėliau, sūreliui sustingus, supjaustyti.
4.
Sūrelius dėti į šaldytuvą kelioms valandoms, jog sutvirtėtų.
AUTORIUS: Vaida
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Vika
2018-10-07 13:53
nedeciau bananu kitakart,nes toki rugstuma duoda. man nesigavo, nes varske nesausa emiau. dar bandysime tik su medumi ir varske,jogurto truputeli maziau ;) ne tas pats kaip parduotuveje,bet zinojimas kas parduotuviniu sudetyje situos padaro ypatingais :) as uz ATSAKYTI
Sonata
2018-10-07 14:48
O kokį jogurtą naudojote? Gali būti, kad rūgštumo duoda jogurtas, ypač, jei naudojate graikišką, jų įvairaus rūgštumo būna :) Skonis tikrai labai geras, nors ir ne kaip iš parduotuvės, mano mažyliams labai patinka, o man, kaip ir jums, dėl sudėties labai smagu :) ATSAKYTI
Santare
2018-03-21 19:09
Man nesigavo sureliai, greiciau tvirtas varskes kremas. Gal i kamera reikia ideti? ATSAKYTI
Rima
2018-03-22 07:13
Šie sūreliai nėra tokie kieti, kaip parduotuviniai, bet gana tvirti :) Galbūt ėmėte kreminę varškę? Ji pati iš savęs būną skystenė. Arba jogurto su kaupu dėjote? Ar bananus sutrynėte trintuvu? Priežasčių gali būti daug, bet, jei matote, kad sunkiai stingsta šaldytuve, tikriausiai tiesiog per skysta varškės masė, drąsiai galima įdėti valandėlei į šaldiklį :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital