1.
Orkaitę įkaitiname iki 190 C laipsnių temperatūros.
2.
Čiabatą supjaustome riekelėmis, tuomet perpjauname pusiau, jei naudojate prancūzišką batoną, tiesiog supjaustykite riekelėmis. Jas sudedame ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo formos, iš abiejų pusių aptepame alyvuogių aliejumi bei pabarstome druska.
3.
Kepame orkaitėje, kol gražiai apskrus, apie 5-7 minutes iš kiekvienos pusės. Ištraukiame bei leidžiame atvėsti ir sutvirtėti.
4.
Per tą laiką pašaliname žuvies odą ir kaulus. Sutriname žuvį šakute, o paskui dar gerai pasmulkiname peiliu.
5.
Labai smulkiai supjaustome virtus kiaušinius bei papriką, jei norite, daržovių skustuku nulupkite jos odelę. Smulkiai sukapojame petražoles.
6.
Didesniame indelyje gerai sumaišome žuvį, kiaušinius, papriką, majonezą, garstyčias, 2 šaukštus petražolių, pagal skonį pagardiname pipirais ir druska.
7.
Dėliojame žuvies-kiaušinių masę ant skrebučių, pabarstome likusiomis petražolėmis.