Greiti triufeliai su šokoladiniu kremu - be galo skanūs!
AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 19)
@Shutterstock
Autorius apie receptą:
Nuostabiai gardūs triufeliai, kuriuos net patys nustebsite, kaip paprastai pagaminsite. O ir išeiga nėra brangi (ypač atsižvelgiant į skonį!), nes vietoje tradiciškai
Nuostabiai gardūs triufeliai, kuriuos net patys nustebsite, kaip paprastai pagaminsite. O ir išeiga nėra brangi (ypač atsižvelgiant į skonį!), nes vietoje tradiciškai triufeliams naudojamos grietinėlės, aš beveik visada naudoju pieną ir pavyksta puikiai. Galite jais gardžiuotis prie kavos puodelio, dovanoti draugams ar tiesiog turėti dėžutę šaldytuve arba šaldiklyje (ten juos galite laikyti beveik amžinai), kai užsinori mažos saldžios nuodėmės :)
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
100 gramų
juodojo šokolado
100 gramų
šokoladinio kremo
(naudojau Nutella)
50 gramų
pieno
(arba grietinėlės)
Papuošimui:
šiek tiek
kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pieną truputėlį pašildau (kad nebūtų karštas, tik šiek tiek šiltas). Šokoladinis kremas irgi turėtų būti daugmaž kambario temperatūros, kad nesutrauktų šokolado.
2.
Šokoladą ištirpinu virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje (ant vidutinio stiprumo, kad 20-30 s patikrindama ir pamaišydama). Į jį supilu pieną, gerai išmaišau. Sudedu šokoladinį kremą, gerai išmaišau.
3.
Indelį pridengiu maistine plėvele ir dedu į šaldytuvą, jog masė sustingtų. Man sustingsta per 2-3 valandas.
4.
Tada šaukšteliu kabinu po gabalėlį masės ir rankomis formuoju kiek didesnius už lazdyno riešutą triufeliukus. Tarp rankų jie greitai minkštėja, tas normalu, užtat sustingę bus tikrai kremiški ir tirps burnoje :) Kiekvieną triufeliuką iškart apvolioju kakavoje arba galima apvolioti smulkintuose riešutuose, vafliuose, sausainių trupiniuose ar kaip tik norisi. Beje, jeigu norisi įvairiau, galite į kiekvieno triufeliuko vidurį įdėti po riešutą :)
5.
Triufeliukus dedu į šaldytuvą valandai-dviems, jog galutinai sustingtų. Sustingusius laikau sandarioje dėžutėje šaldytuve. Porą savaičių jie ten gali būti drąsiai, turbūt galėtų ir dar ilgiau, bet per skanūs, jog užsistovėtų :)
6.
Beje:
- Nenustebkite, kad triufeliams naudoju pieną, o ne grietinėlę. Galima daryti ir su grietinėle, bet jau seniai esu pastebėjusi, kad su pienu triufeliai pavyksta ne ką prastesni, o išeiga taupesnė ir pieno visada turiu šaldytuve, tad daug paprasčiau.
- Jeigu norite sveikesnio šių triufelių varianto, vietoje šokoladinio kremo galite naudoti riešutų sviestą, o šokoladą rinkitės juodą, kokybišką, su nedaug cukraus.
- Paruošimo laiką rašau 30 minučių, nes gryno darbo man būtent tiek ir būna. Laiko, kurį triufeliukai stingdami leidžia šaldytuve, neskaičiuoju :)