Autorius apie receptą:
Šie saldainukai puikūs - prie puodelio kavos tiesiog sutirpsta burnoje, o pagaminami beveik akimirksniu. Kai darau juos sau ar šeimai, naudoju geros kokybės juodą juodą
Šie saldainukai puikūs - prie puodelio kavos tiesiog sutirpsta burnoje, o pagaminami beveik akimirksniu. Kai darau juos sau ar šeimai, naudoju geros kokybės juodą juodą šokoladą, nes kasdienybėje cukraus klausimu mes stengiamės būti atsargūs, o saldumo nuo banano visai pakanka. Bet jeigu prireikia greitos saldžios užkandos draugų vakarėliui, šokoladą imu saldesnį (su pienišku irgi oi kaip skanu:) ir į kiekvieną banano gabalėlį, kai jį apvolioju šokolade, įsmeigiu dantų krapštuką. Gaunasi puikūs vieno kasnio desertai, kurie dar niekada ant vaišių stalo per ilgai neužsibuvo. Jeigu norisi dar šventiškiau, galima saldainiukus apvolioti ne tik šokolade, bet ir smulkintuose riešutuose ar kokoso drožlėse.
Skaniausi šie saldainukai tą pačią dieną, nes ilgiau pastovėjęs bananas suminkštėja. Bet galima juos, kai šokoladas sustingsta, sudėti į maišelį šaldymui ir laikyti šaldiklyje beveik neribotai, o užsinorėjus kažko saldaus, tiesiog griebti gabalėlį iš šaldiklio, leisti jam porą minučių pašilti kambario temperatūroje (visiškai neatitirpinkite, nes sušalęs bananas atšildamas pažliugs) ir mėgautis. Šaldamas bananas visiškai į ledą nesustingsta ir užšaldyto jo skonis man primena ledus. Tik daug mažiau nuodėminga.
(...daugiau)(...mažiau)Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
2 vienetai
bananų
100 gramų
juodojo šokolado
(tinka ir pieniškas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bananus supjaustome daugmaž 0.5-1 cm storio riekelėmis. Šokoladą ištirpiname (virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje).
2.
Kiekvieną banano riekelę mirkome šokolade ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardelės (jog nepriliptų). Palaikome šaltai apie 30-60 min, kad šokoladas sustingtų.