Greitas smulkintos mėsos troškinys su brokoliais keptuvėje

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Greitas smulkintos mėsos troškinys su brokoliais keptuvėje
Greitas smulkintos mėsos troškinys su brokoliais keptuvėje
Autorius apie receptą: Ar įmanoma pagaminti vakarienę per 15 minučių? Tikrai taip! Neriebi smulkinta jautiena, traškūs brokoliai ir viską sujungiantis sojos padažas. Skanus akcentas – sezamo Ar įmanoma pagaminti vakarienę per 15 minučių? Tikrai taip! Neriebi smulkinta jautiena, traškūs brokoliai ir viską sujungiantis sojos padažas. Skanus akcentas – sezamo sėklos, tačiau jei jų neturite, puikiai pavyks ir be jų. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
220 gramų smulkintos jautienos (naudojome Krekenavos Grynuolių)
0.5 vieneto brokolių
0.5 vieneto svogūnų (mažo)
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
šiek tiek druskos
šiek tiek sezamo sėklų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Padažui:
4 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis krakmolo
pagal skonį prieskonių jautienai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Smulkiai supjausykite svogūną ir česnaką.
2.
Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir apkepkite svogūną, kol suminkštės. Dėkite česnaką ir pakaitinkite keliolika sekundžių, kol paskleis malonų aromatą.
3.
Sudėkite smulkintą jautieną ir ją, vis pamaišydami, apkepkite. Įberkite žiupsnelį druskos.
4.
Brokolius išskirstykite smulkesniais žiedynais.
5.
Kai jautiena jau bus iškepusi, sudėkite brokolius. Uždenkite dangčiu ir patroškinkite 1-2 minutes. Svarbu, kad brokoliai išliktų traškūs, neperkepę.
6.
Tuo metu pasiruoškite padažą: pašildykite medų, kad suskystėtų, pilkite sojos padažo. Berkite krakmolą, prieskonius ir išmaišykite.
7.
Užpilkite padažą ant jautienos ir brokolių, lengvai maišydami jį paskirstykite. Padažas keptuvėje taps lipnus ir padengs jautieną bei brokolius.
8.
Patiekite su ryžiais, pabarstę sezamo sėklomis.
Patarimai:
Jei nemėgstate sezamo sėklų, galite jų nedėti, bet jos suteikia skanų akcentą.
Jei norite, kad sezamo skonis ir kvapas būtų intensyvesnis, jį galite dėti tiesiai į padažą.
RECEPTO DRAUGAS: Krekenavos Grynuoliai
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital