Autorius apie receptą:
Šis patiekalas - kažkas tarp apkepo ir omleto, tad puikiai tinka savaitgalio pusryčiams ar lengviems pietums. Paruošti tokią tortiliją tikrai labai paprasta ir neužtrunka,
Šis patiekalas - kažkas tarp apkepo ir omleto, tad puikiai tinka savaitgalio pusryčiams ar lengviems pietums. Paruošti tokią tortiliją tikrai labai paprasta ir neužtrunka, tereikia pasiruošti kelis ingredientus, o visą darbą atliks orkaitė. Valgyti skanu tiek šiltą, tiek atvėsusią. Kepti galima orkaitei tinkamoje keptuvėje, pvz., ketaus su nuimama rankena, apkepo ar pyrago formoje. Nepatariama kepti formoje nusegamais kraštais, nes gali išbėgti kiaušinių masė per sujungimą.
(...daugiau)(...mažiau)
Samanta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Cukinijas supjaustyti plonais griežinėliais, dėti patroškinti prie svogūnų, kol išsiskirs skytis. Tuomet kaitinti dar apie 5 - 10 minučių, kol skystis išgaruos.
3.
Kiaušinius lengvai išplakti su druska ir pienu, kol viskas susijungs. Jeigu norite, papildomai galima įmaišyti sūrio.
4.
Cukinijas su svogūnais dėti į formą dalimis, vis pilant kiaušinių plakinio. Jeigu sudėsite visas cukinijas ir kiaušinius užpilsit vienu kartu, cukinijų gabaliukai sulips tarpusavyje ir į tarpelius tarp jų nepateks kiaušinių masės.
5.
Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Pajudinus kepimo formą masė neturi "drėbėti", t.y. būti standi, o ne skysta. Iškepusį palikti kelias minutes atvėsti, pjaustyti gabalėliais ir ragauti!