1.
Kopūstus supjaustau plonomis juostelėmis, morkas supjaustau šiaudeliais kombainu (arba galima sutarkuoti burokine tarka), svogūną supjaustau mažais kubeliais. Žalius burokėlius nulupu ir irgi supjaustau šiaudeliais kombainu (arba galima sutarkuoti). Česnaką smulkiai sukapoju.
2.
Visas daržoves sudedu į puodą. Actą, aliejų, cukrų, druską truputį pašildau, jog cukrus ir druska ištirptų, ir supilu ant daržovių, suberiu kmynus ir pipirus. Permaišau. Puodą uždengiu ir palieku parai pastovėti, kas kelias valandas permaišydama, kad daržovės tolygiai pasimarinuotų. O tada jau galima mėgautis.
3.
Uždengtą puodą su mišraine laikau šaldytuve (arba galima sudėti į švarius stiklainius paspaudžiant šaukštu, kad neliktų oro tarpų). Ji puikiai laikosi 2-3 savaites, bet dažniausiai ją suvalgome dar greičiau, nes labai skani!