Autorius apie receptą:
Labai greitai pagaminama, taupi ir tikrai puikaus skonio užtepėlė. Galite ją tepti ant duonos ar krekerių, mirkyti daržoves ar pateikti kaip garnyrą šalia žuvies ar mėsos
Labai greitai pagaminama, taupi ir tikrai puikaus skonio užtepėlė. Galite ją tepti ant duonos ar krekerių, mirkyti daržoves ar pateikti kaip garnyrą šalia žuvies ar mėsos patiekalų. Beje, vietoje saulėgrąžų galima naudoti ir mėgiamus riešutus, man ypač skanu su graikiniais arba lazdyno riešutais. Kai nepatingiu, ant trupučio aliejaus pakepinu pusę svogūno ir jį sutrinu drauge su burokėliais ir saulėgražomis - irgi tinka bei priduoda gero skonio.
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 gramų
burokėlių
(virtų)
50 gramų
saulėgrąžų
1 šlakelis
balzaminio acto
(galima ir nedėti)
1 šlakelis
citrinų sulčių
šiek tiek
druskos
šiek tiek
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Jeigu spėju, saulėgrąžas šiek tiek pakepinu sausoje keptuvėje iki jos paskleidžia malonų aromatą. Bet jeigu skubu, šį žingsnį praleidžiu.
2.
Į virtuvės kombaino indą sudedu atvėsusias saulėgrąžas, į keletą dalių perpjautus burokėlius ir sutrinu iki vientisos konsistencijos.
3.
Pagardinu šlakeliu balzamiko acto, šlakeliu citrinos sulčių, įberiu žiupsnelį druskos bei pipirų ir išmaišau. Paragauju, ar visko pakanka, jeigu kažko trūksta, pridedu.