Granatiniai burokėliai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Granatiniai burokėliai
Granatiniai burokėliai
Granatiniai burokėliai
Granatiniai burokėliai
Granatiniai burokėliai
Autorius apie receptą: Jau eilę metų naudoju tik ilguosius burokus, tai žymiai praktiškiau ir talpiau puode, jei juos verdu, o paskutiniu metu man labai patinka (turbūt jau pastebėjote) viską pjaustyti Jau eilę metų naudoju tik ilguosius burokus, tai žymiai praktiškiau ir talpiau puode, jei juos verdu, o paskutiniu metu man labai patinka (turbūt jau pastebėjote) viską pjaustyti juostomis. Ir dar pradėjo labai patikti žalio burokėlio skonis, todėl virtuosius, kur įmanoma, išstūmė šviežias skonis. Šį receptą žinau nuo pat vaikystės, pamenu ir tai, kad medikai labai gyrė tokį derinį, anot jų burokėliai duete su granatais valo kraują. Gaila, bet dabar prekyboje nebėra granatų sulčių koncentrato, uch koks rūgštus jis būdavo. Ir tikrai labai derėdavo su virto burokėlio saldumu. Dabar išeitis - spausti granatų sultis (sunkiai pagaminamos namų sąlygomis, o pirktinės panašios į granatus tik spalva) arba naudoti tirštąjį granatų padažą Naršarab - šis tikrai tinka. Taip ruošti burokėliai šaldytuve gali pagyventi net dvi-tris savaites, todėl ruošiu iškarto didesnį kiekį. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
1 kilogramas burokėlių (ilgųjų)
200 mililitrų tyro aliejaus
100 mililitrų granatų padažo ("Naršarab")
1 vienetas citrinų (sulčių)
1 šaukštelis druskos
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
1 žiupsnelis džiovintų čiobrelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Maunuosi silikonines pirštinaites ir imuosi burokų - juos nulupu ir daržovių skustuku pjaustau juostas. Jas sudedu į indą, kuris turi dangtį, sudedu visus ingredientus, kruopščiai išmaišau ir dedu į šaldytuvą. Pats skanumas atkeliauja trečią-ketvirtą dieną, todėl reikia kantrybės išlaukti.
2.
O jei norisi dar įdomiau - užberkite ant taip ruoštų burokėlių greipfruto minkštimo, ožkos sūrio, aitraus pipiro ir netgi keptos ar virtos jautienos riekelių, viskas puikiai suderės.
3.
Vieni burokėliai tinka su absoliučiai viskuo, tiek garnyro, tiek savarankiško užkandžio amplua, tiek ant sumuštinio ar vienakąsnio. Ragavę sutartinai gyrė malonius trijų skonių - sūraus, rūgštaus ir aštraus - derinį. Kai kam visgi pritrūko saldumo, užliejome šviežio medaus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital