Gnocchi su sezoninėmis daržovėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Gnocchi su sezoninėmis daržovėmis
Gnocchi su sezoninėmis daržovėmis
Gnocchi su sezoninėmis daržovėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas bulvių
150 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D) (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių (didelio)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį daržovių (žirnelių, žirnelių ankščių)
pagal poreikį kietojo sūrio (tarkuoto)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus (kokybiško)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves išverdame su lupenomis, kol visiškai suminkštės (apie 30-40 min). Dar karštas nulupame (labai svarbu, kad nebūtų atvėsusios).
2.
Sutriname bulves grūstuvu arba sutarkuojame per burokinę tarką. Beriame miltus, druską ir lengvai išplaktą kiaušinį, minkome tešlą. Pradėkite nuo 100g miltų ir vis didinkite – kiek jų reikės, priklausys nuo bulvių. Neminkykite tešlo ilgai, tik kol ingredientai susijungs ir nelips prie rankų.
3.
Pabarstę šiek tiek miltų ant stalviršio formuojame "dešreles", panašiai kaip varškėtukams, ir jas supjaustome piršto storio gabaliukais. Kad padažas geriau užsilaikytų ant virtinukų, prieš verdant juos galima perbraukti per specialią medinę mentelę arba įspaudžiame griovelius šakute.
4.
Užkaičiame didelį puodą sūdyto vandens, dedame Gnocchi ir tik jiems iškilūs į paviršių, išgriebiame.
5.
Keptuvėje įkaitiname aliejų arba sviestą ir kelias minutes apkepame žirnelius, dedame į lėkštę. Ant viršaus išrikiuojame virtinukus, apibarstome tarkuotu sūriu, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
6.
Taip pat labai gardu tiesiog su sviestu, grietine ar tarkuotu sūriu.
Patarimai:
Nevirtus Gnocchi galima užšaldyti ir mėgautis, kada tik užsigeidžiam leistis į Itališkų skonių kupiną nuotykį.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital