Galetė su braškėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Galetė su braškėmis
Autorius apie receptą: Man pats vasariškiausias kepinys yra galetė. Kai pasakiau sesei, kad kepsiu galetę, ji iš karto susiraukė ir pasakė, kad jai tokie kepiniai asocijuojasi su labai kieta tešla ir net Man pats vasariškiausias kepinys yra galetė. Kai pasakiau sesei, kad kepsiu galetę, ji iš karto susiraukė ir pasakė, kad jai tokie kepiniai asocijuojasi su labai kieta tešla ir net ragauti nesinori. Ar ir jums taip pat atrodo? Sakyčiau, kad ši galetė galėtų pasiginčyti. Skani, kvapni, na vienu žodžių - man tobula. O dar ir sveikatai palanki versija, nes naudojami pilno grūdo miltai. (...daugiau) Oksana, Gyvensenos akademija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų viso grūdo kvietinių miltų
180 gramų varškės 9%
100 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis malto cinamono
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
400 gramų braškių
20 gramų krakmolo
4 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus beriame į dubenį ir sumaišome su druska, cukrumi bei cinamonu.
2.
Šaltą sviestą supjaustome mažais gabaliukais ir pirštais įtriname į miltus.
3.
Varškę sumaišome su kiaušiniu ir dedame į miltų ir sviesto masę. Greitai užmaišome tešlą, suformuojame rutulį, įsukame į plėvelę, šiek tiek suplojame ir dedame šaldytuvą 1 val.
4.
Įdarui braškes supjaustome ir sumaišome su krakmolu.
5.
Tešlą padaliname į 4 dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame į 3-5 mm storio apskritimą. Perkeliame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir ant viršaus sudedame paruoštas braškes. Nuo kraštų paliekame apie 4 cm. Apibarstome cukrumi ir gražiai užlenkiame kraštus.
6.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, kol gražiai pageltonuos.
Patarimai:
Pilno grūdo miltus galite per pusę maišyti su baltais kvietiniais miltais.
Vietoje braškių galite naudoti abrikosus, persikus, obuolius, kas tik patinka.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital