Tortilijų suktinukai su vištiena ir avokadais

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Tortilijų suktinukai su vištiena ir avokadais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Šiltėjant orams norisi gaivesnio maisto, o gaivesni patiekalai nebūtinai reiškia pavasariškas salotas! Šie suktinukai pateisins visus lūkesčius, nes yra maloniai gaivūs, Šiltėjant orams norisi gaivesnio maisto, o gaivesni patiekalai nebūtinai reiškia pavasariškas salotas! Šie suktinukai pateisins visus lūkesčius, nes yra maloniai gaivūs, sotūs ir labai skanūs. Žinoma, jei norisi daugiau pikantiškumo, į masę galima dėti ir šaukštą majonezo, o patys suktinukai kitą dieną nuo pagaminimo man net dar skanesni, tad puikus variantas į pietų dėžutę. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
4 vienetai tortilijų (didelių arba 1 tvirtesnio lavašo)
300 gramų vištienos krūtinėlės (naudojau rūkytą, bet tinka ir kepta ar virta)
1 vienetas avokadų (didelio, sunokusio arba 2 mažesnių)
100 gramų čederio sūrio (tarkuoto)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
2 šaukštai graikiško jogurto (skalsesnei versijai - majonezo arba kreminio ar tepamo sūrio)
1 šaukštas citrinų sulčių
1 sauja svogūnų laiškų (smulkintų)
1 sauja kalendros (arba petražolių)
0.5 šaukštelio česnako miltelių (arba 2 išspaustų skiltelių česnako)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištieną suplėšyti šakute arba labai smulkiai supjaustyti. Dėti į dubenį.
2.
Pasiruošti kitus ingredientus - avokadą sutrinti šakute, svogūną smulkiai sukapoti, svogūnų laiškus ir kalendras (arba petražoles) susmulkinti, sūrį sutarkuoti vadinama burokine tarka. Viską dėti į dubenį su vištiena.
3.
Ten pat berti česnako miltelius, įspausti citrinų sultis, dėti graikišką jogurtą ir viską gerai išmaišyti. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
4.
Ant kiekvienos tortilijos dėti paruoštos masės, paskirstyti per visą plotį ir tvirtai susukti. Dėti į šaldytuvą bent porai valandų, kad sutvirtėtų.
5.
Sutvirtėjusius pjaustyti aštriu peiliu. Patiekiant galima pabarstyti smulkintais žalumynais, pvz. svogūnų ar česnakų laiškais ar kitais mėgiamais.
Patarimai:
Vištieną aš suktinukams rinkausi rūkytą, nes ji turi daugiau skonio, bet galima naudoti ir keptą ar virtą vištieną. Tik tada į masę papildomai gali norėtis įberti šiek tiek mėgiamų vištienos prieskonių.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital