Gaivus sūrio tortas su uogomis

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Gaivus sūrio tortas su uogomis
Autorius apie receptą: Paprasta ir dieviškai skanu. Pagrindas trapus, įdaras tirpstantis burnoje, su namine aviečių želė, maloniai saldus, tačiau ne per daug. Nuodėmės vertas vasaros tortas. Paprasta ir dieviškai skanu. Pagrindas trapus, įdaras tirpstantis burnoje, su namine aviečių želė, maloniai saldus, tačiau ne per daug. Nuodėmės vertas vasaros tortas. Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Pagrindui:
300 gramų sausainių
130 gramų sviesto
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
300 gramų braškių
150 mililitrų pieno
7 šaukštai cukraus pudros
15 gramų želatinos milteliai
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Želė sluoksniui:
850 gramų šaldytų aviečių
120 gramų cukraus
4 šaukštai vandens
4 šaukšteliai želatinos milteliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui sviestą išlydykite.
2.
Sausainius susmulkinkite iki smulkių gabaliukų ir sumaišykite su sviestu. Sausainių mase išklokite torto formos dugną ir dėkite į šaldytuvą stingti.
3.
Kremui želatiną užpilkite pienų ir palikite brinkti 15 min. Išbrinkintą želatiną ištirpinkite vandens garų vonelėje (neužvirinkite!) ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
4.
Braškes supjaustykite nedideliais gabalėliais.
5.
Grietinėlę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi išplakite, bet ne iki standumo. Sumaišykite su maskarponės sūriu. Po truputį, maišant, supilkite ištirpintą atvėsusią želatiną. Išmaišykite. Sudėkite pjaustytas braškes.
6.
Kremą sudėkite ant sausainių pagrindo, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą stingti.
7.
Žele sluoksniui želatiną užpilti keliais šaukštais šalto vandens (tik tiek, kad padengtų želatiną) ir palikti 15 min brinkti. Ištirpinti garų vonelėje - indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps.
8.
Avietes sudėti į nedidelį puodą, suberti cukrų ir kaitinti, pamaišant, kol cukrus ištirps. Nuimti aviečių masę nuo ugnies ir supilti ištirpusią želatiną, išmaišyti.
9.
Aviečių masę supilti ant sustingusio kremo. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital