Autorius apie receptą:
Gaivus, spalvingas, lengvas ir be sąžinės graužimo - su kefyru.
Gaivus, spalvingas, lengvas ir be sąžinės graužimo - su kefyru.
Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
800 gramų
kefyro
3 pakeliai
želės
(skirtingų skonių, po 77 gr.)
8 šaukštai
vandens
(želatinai)
20 gramų
želatinos
2.5 šaukšto
cukraus pudros
(ar pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagal nurodymus ant pakelių, paruošti skirtingų skonių želę. Jei nurodyta vienam pakeliui naudoti 500 ml, pilkite 300 ml, taip želė bus tvirtesnė. Ją atvėsinti ir palikti visiškai sustingti. Tą galima padaryti iš vakaro, prieš ruošians deserta. Sustingusią želė supjaustyti mažais kubeliais.
2.
Želatiną užpilti 8 šaukštais šalto vandens ir palikti 10 minučių išbrinkti.
3.
Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su išbrinkusia želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikti atvėsti iki kambrio temperatūros.
4.
Atvėsintą želatiną plona srovele, maišant supilti į kefyrą, pagardinti cukraus pudra ir išmaišyti. Sudėti želės gabaliukus, išmaišyti.
5.
Supilti į formą, padėti į šaldytuvą ir bent kelioms valandoms, kol desertas sustings, galima ir pernakt.