Moliūgų frittata su fetos sūriu

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Moliūgų frittata su fetos sūriu
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Moliūgų frittata su fetos sūriu
Moliūgų frittata su fetos sūriu
Autorius apie receptą: Frittata - tikras džiaugsmas, kai norisi greitai paruošti pusryčius visai šeimai ar draugų kompanijai. Gaminama vienoje skardoje ir darbo daug įdėti nereikia, o skonis ir vaizdas Frittata - tikras džiaugsmas, kai norisi greitai paruošti pusryčius visai šeimai ar draugų kompanijai. Gaminama vienoje skardoje ir darbo daug įdėti nereikia, o skonis ir vaizdas džiugina tikrai. Šią frittatą tinka valgyti vieną kaip omletą ar užsikandant riekele duonos. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
8 vienetai kiaušinių (naudojau M dydžio)
400 gramų moliūgų (naudojau sviestinį, tinka muskatinis ar kitas mėgiamas)
100 gramų fetos sūrio (arba brinzos)
1 vienetas svogūnų
50 mililitrų pieno
1 sauja špinatų
1 žiupsnelis aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtina)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180 C laipsnių temperatūros. Kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio.
2.
Kepimo formos dugną ištiesti kepimo popieriumi.
3.
Moliūgą supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais, svogūną - riekelėmis. Daržoves sudėti į kepimo formą. Pabarstyti druska, pipirais, pašlakstyti alyvuogių aliejumi.
4.
Kepti įkaitintos iki 180 C laipsnių orkaitės viduryje apie 15 - 20 minučių.
5.
Į dubenį įmušti kiaušinius, pilti pieną, įberti aitriųjų paprikų dribsnių ir išplakti.
6.
Špinatus šiek tiek pasmulkinti peiliu.
7.
Kai moliūgai iškeps, ant jų užpilti paruoštą kiaušinių plakinį. Tuomet užtrupinti fetos sūrį ir pabarstyti špinatais.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitės viduryje apie 20 minučių abra iki frittata iškeps ir šiek tiek apskrus.
Patarimai:
Papildomai galima kiaušinių plakinį galima pagardinti džiovintu raudonėliu, Provanso žolelėmis ar kitais mėgiamais prieskoniais. Jei mėgstate sūriau, į jį galite įberti druskos, nors mums jos pakako nuo fetos sūrio.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital