Filo tešlos vyniotinis su džiovintais vaisiais ir obuoliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Filo tešlos vyniotinis su džiovintais vaisiais ir obuoliais
Filo tešlos vyniotinis su džiovintais vaisiais ir obuoliais
Filo tešlos vyniotinis su džiovintais vaisiais ir obuoliais
Filo tešlos vyniotinis su džiovintais vaisiais ir obuoliais
Filo tešlos vyniotinis su džiovintais vaisiais ir obuoliais
Filo tešlos vyniotinis su džiovintais vaisiais ir obuoliais
Autorius apie receptą: Greitai paruošiamas ir visuomet pavykstantis. Galima valgyti šiltą ar lengvai atvėsusį su šalta plakta grietinėle arba šaltais ledais. Greitai paruošiamas ir visuomet pavykstantis. Galima valgyti šiltą ar lengvai atvėsusį su šalta plakta grietinėle arba šaltais ledais. Skanaus maisto pasaulis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
8 lakštai filo tešlos
300 gramų džiovintų vaisių (naudojau mišinį)
100 mililitrų brendžio (galima keisti arbata, sultimis ar kitu norimu skysčiu)
150 gramų riešutų (smulkintų)
150 gramų sviesto (apytikriai)
2 vienetai obuolių (arba kriaušių, vidutinio dydžio)
2 vienetai apelsinų
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštelis cinamono
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį suberti džiovintus vaisius, pilti brendį ir palikti 30 minučių.
2.
Į prikaistuvį dėti sviestą, išspausti apelsinų sultis, kaitinti iki kol sviestas ištirps.
3.
Filo tešlą atvėsinti kambario temperatūroje, paliekame pakuotėje nes kitaip sudžius.
4.
Obuolius nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais (galima sutarkuoti), sudėti į dubenį, berti rudąjį cukrų, cinamoną, išmaišyti.
5.
Ant stalo tiesti kepimo popierių, dėti 4 filo tešlos lakštus, kad gautųsi kvadratas, o lakštų kraštai dengtų vienas kitą per sujungimą. Kuo greičiau sudrėkinti tešlą sviesto ir apelsinų mišiniu, nes filo tešla mėgsta greitai džiūti. Sviesto negailėti, bet šio kiekio turi užtekti visam procesui.
6.
Sutepus pirmą tešlos sluoksnį, gausiai dėti obuolius, išmirkytus ir nusausintus džiovintus vaisius ir smulkintus riešutus.
7.
Vėl dėti likusius 4 tešlos lakštus, gausiai sutepti sviestu, dėti obuolius, riešutus ir džiovintus vaisius.
8.
Tuomet užlenkti tešlos galus ir kepimo popieriaus pagalba, atsargiai susukti vyniotinį. Viršų vėl sudrėkinti sviestu, galima pabarstyti ruduoju cukrumi.
9.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 35 - 45 minutes, kol gražiai apskrus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital