Falafeliai „Pavasaris“

AUTORIUS:
Agnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Falafeliai „Pavasaris“
Autorius apie receptą: Nereikia būti užkietėjusiu veganu, kad valgytum humusą, daržoves ar lęšių karį,- tariau mamai pradedant gaminti vieną mėgstamiausių savo valgių – falafelius. Apie Nereikia būti užkietėjusiu veganu, kad valgytum humusą, daržoves ar lęšių karį,- tariau mamai pradedant gaminti vieną mėgstamiausių savo valgių – falafelius. Apie karį papasakosiu kitą kartą, na, o šiandien – falafeliai su namų gamybos humusu bei daržovėmis. Ar patiko mamai? Paragaukite ir atspėkite patys! (...daugiau) Agnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 stiklinė avinžirnių
1 vienetas svogūnų (didelio)
2 skiltelės česnako
3 šaukštai sezamų pastos tahini (jei neturite, tiks keptuvėje paskrudintos ir kartu su alyvuogių aliejumi sumaltos sezamo sėklos)
1 saujelė petražolių (arba kalendros lapelių (tiks tiek šviežia, teik džiovinta))
0.5 vieneto citrinos sulčių
1.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio malto kumino
0.5 šaukštelio paprikos miltelių
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (čili, kajeno ar kitų mėgstamų)
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Papuošimui:
pagal poreikį žemės riešutų (skrudintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Avinžirnius nuplauname ir dideliame dubenyje paliekame mirkti bent 8 valandas.
2.
Svogūną ir česnaką atskirai smulkiai supjaustome.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame smulkintą česnaką ir kuminą, trumpai pakepiname, kol virtuvėje pasklinda kvapas su rytietiško patiekalo užuomina. Dedame smulkintą svogūną ir vėl pakepiname, kol jis suminkštėja.
4.
Keptuvės turinį sukrečiame į dubenį su per naktį mirkytais avinžirniais (vandens perteklių prieš tai nupilkite). Beriame druskos, raudonosios paprikos, aitriųjų pipirų miltelius, pilame citrinos sultis, dedame tahini pastą, viską gerai išmaišome ir susmulkiname maisto smulkintuvu. Masės konsistencija turėtų būti panaši į tirštą tyrę, tad, jei matote, jog iki tyrelės trūksta – įpilkite vandens ir viską permaišykite. Jei vis dėl to masė per skysta – įdėkite keletą šaukštų miltų (labiausiai tiks avinžirnių). Kartais falafelių „tešlą“ papildau sutarkuota morka ar burokėliu – eksperimentuokite bei atraskite savo mėgstamus skonius ir jūs!
5.
Drėgnomis rankomis gnybiame masės ir formuojame nedidelius kepsnelius (galite išspausti sausainių formele ar mini stiklinaitėmis) ir kepame keptuvėje po keletą minučių iš abiejų pusių arba orkaitėje įkaitintoje iki 180 C laipsnių apie 20-25 min.
6.
Patiekiau su humusu. Mano humuso paslaptis – labai paprasta ir labai panaši į falafeliams ruošiamą masę. Esminiai humuso ingredientai: stiklinė virtų arba konservuotų avinžirnių, 2 šaukštai tahini pastos arba, vėl gi, skrudintų ir maltų sezamų sėklų, 2 šaukštai citrinos sulčių, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, pusė šaukštelio kumino, skiltelė česnako ir žiupsnelis pipirų ir druskos. Viską susmulkinti maisto smulkintuvu ir mėgautis. Naujus skonius atrasti galite savo humusą papildę saulėje džiovintais pomidorais, alyvuogėmis, pesto padažu ar riešutų sviestu. Tiesą sakant, nesugalvoju nė vienos daržovės ar net grybų, kurie humusą galėtų sugadinti!
7.
Na, o nuotraukoje šalia falafelių ir humuso matomas garnyras – mano mėgstamos daržovės su šlakeliu balzaminio acto padažu: įvairūs salotų lapai, pomidorai, saliero lapkotis, lengvai patroškinta cukinija, brokolis bei mini morkytės. Viską papildžiau sauja skudintų žemės riešutų. Skanios, sveikos ir spalvingos dienos!
AUTORIUS: Agnė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital