Falafeliai moliūgų ir kokosų pieno padaže

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Falafeliai moliūgų ir kokosų pieno padaže
Falafeliai moliūgų ir kokosų pieno padaže
Falafeliai moliūgų ir kokosų pieno padaže
Autorius apie receptą: Švelniame moliūgų ir kokosų kremo padaže patroškinti falafeliai – jaukus ir šildantis maistas. Valgyti juos galite vienus, o jei norisi dar daugiau sotumo – patiekite su Švelniame moliūgų ir kokosų kremo padaže patroškinti falafeliai – jaukus ir šildantis maistas. Valgyti juos galite vienus, o jei norisi dar daugiau sotumo – patiekite su virtais ryžiais. Maistinės mielės čia nėra privalomos, bet padažui suteikia labai malonaus pikantiško, sūrį primenančio skonio bei aromato. Tiesiog įberkite porą šaukštų į padažą ir išmaišykite, kol dribsniai ištirps – akimirksniu pajusite, kaip nosį kutena gardūs, apetitą žadinantys kvapai. Kaip paruošti moliūgų tyrę? Moliūgą perpjaukite perpus, išskobkite sėklas ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, perpjauta puse į apačią. Orkaitę įkaitinkite iki 210 ᵒC temperatūros, pašaukite moliūgą ir kepkite apie 40-45 minutes, kol jis bus visiškai minkštas. Patikrinti galite peiliu – jis turi itin lengvai smigti į moliūgą. Iškepusiam moliūgui leiskite truputį pravėsti, tuomet nuimkite odeles ir minkštąją moliūgo dalį sutrinkite iki vientisos masės. Tai – moliūgų tyrė, kurią galite naudoti iškart, kelias dienas laikyti šaldytuve ar padalinti porcijomis į atskirus indelius ir užšaldyti. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
325 gramai falafelių (naudojau „Naturli“)
3 šaukštai augalinio sviesto (naudojau „Naturli VEGAN BLOCK“)
Padažui:
450 gramų moliūgų tyrės
250 gramų kokosų kremo
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
2 šaukštai augalinio sviesto (naudojau „Naturli VEGAN BLOCK“)
2 šaukštai maistinių mielių
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis prieskoninių žolelių
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal poreikį ryžių (virtų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Paruoškite padažą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite augalinę sviesto alternatyvą. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite, vis pamaišydami, kol suminkštės.
2.
Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite dar minutę, kol paskleis malonų aromatą.
3.
Sudėkite į keptuvę moliūgų tyrę, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Supilkite kokosų kremą ir pakaitinkite, kol ims kunkuliuoti. Suberkite maistines mieles ir išmaišykite.
4.
Kol ruošiate padažą, atskiroje keptuvėje iškepkite falafelius. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite porą šaukštų augalinės sviesto alternatyvos. Sudėkite „Naturli“ falafelius ir kepkite po 5 minutes iš abiejų pusių (pagal instrukciją ant pakuotės).
5.
Iškeptus falafelius sudėkite į keptuvę su padažu ir dar minutę pakaitinkite, kad jie įsigertų padažo skonio.
6.
Patiekite vienus ar su virtais ryžiais, apibarstę šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital