Šiltame piene ištirpinau cukrų ir sutrupintas mieles.
Miltus persijojau, sumaišiau su druska.
Ištirpinau sviestą ir jame išplakiau kiaušinį.
Sviesto ir kiaušinio plakinį supyliau į pieno, cukraus ir mielių mišinį.
Išmaišiau.
Visa tai supyliau į dubenį su persijotais miltais.
Užminkiau tešlą.Tešla buvo pakankamai klampi.
Minkiau rankomis, kol tešla jau nebelipo nei prie indo sienelių, nei prie pirštų (apie 15 - 20 min.).
Išminkytą tešlą įdėjau atgal į dubenį ir palikau šiltai, kad pakiltų ir tūris padvigubėtų.
Pakilusią tešlą plonai iškočiojau (stengiausi, kad tešlos lakštas būtų stačiakampio formos) ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Lydytą sviestą sumaišiau su cukrumi ir maltu cinamonu.
Gauta mase ištepiau iškočiotą tešlą.
Taip paruoštą tešlą susukau voleliu išilgai iškočioto stačiakampio.
Volelį nuo viršaus iki apačios (išilgai) perpjoviau.
Gautas dvi juostas susukau į virvę, galus sutvirtindama. Dariau taip, kaip parodyta estiškam recepte.
Paruoštą pynę dėjau riebalais patepton ir miltais pabarstyton skardon ir padėjus šiltai, leidau pakilti.
Kepiau 180°
SKANAUS!
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)