Autorius apie receptą:
Mūsų šeimos tradicinis receptas. Šiam pyragui nereikia jokių kepimo miltelių, nes jį puikiai iškelia baltymai. Pagaminsite irgi labai paprastai. Aš dar kartais į pyragą
Mūsų šeimos tradicinis receptas. Šiam pyragui nereikia jokių kepimo miltelių, nes jį puikiai iškelia baltymai. Pagaminsite irgi labai paprastai. Aš dar kartais į pyragą įmaišau riešutų ar smulkintų šokolado gabaliukų. Laiko patikrintas ir visada pasiteisinantis receptas.
(...daugiau)(...mažiau)
Laura
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
6 vienetai
kiaušinių
150 gramų
sviesto
1 stiklinė
cukraus
1.5 stiklinės
miltų
5 vienetai
obuolių
1 šaukštelis
cinamono
1 šaukštelis
vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Trynius elektriniu plakikliu išsukam su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Įmaišome ištirpintą ir atvėsintą sviestą, miltus ir cinamoną.
2.
Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į tešlą. Tada atsargiai įmaitome nuluptus bei kubeliais supjaustytus obuolius.
3.
Tešlą dedame į riebalais pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
4.
Pyragą šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame, kol viršus gražiai paruduos, o įsmeigtas pagaliukas į tešlą išlys sausas (maždaug 45-60min, priklausomai nuo skardos dydžio).
5.
Iškepusi galime pabarstyti cukraus pudra. Galime valgyti tiek karštą (labai skanu su ledais), tiek pravėsusį.
Su rytiniais miltais bus duona, o ne pyragas.
ATSAKYTI
Kotryna
2022-02-04 18:31
Ačiū, labai gražiai iškilo ir išėjo purus! Ir begalo skanu
ATSAKYTI
Dovile
2021-11-01 16:03
Labai labai skanus
ATSAKYTI
Gerda
2021-04-02 16:40
kokio tūrio stikline?
ATSAKYTI
Dovilė
2021-04-02 22:54
Stiklinė paprastai būna 240 ml
ATSAKYTI
Vilma
2021-08-07 21:19
Stiklinė paprastai 200ml
ATSAKYTI
Greta
2021-02-01 08:39
Nuostabus, primena bandeles su obuoliais.
ATSAKYTI
Eva
2020-11-17 15:50
Neiškilo,gavosi per saldus.☹️
ATSAKYTI
Gintarė
2020-11-18 11:09
Kad iškiltų, svarbu labai gerai išplakti baltymus ir pernelyg nepermaišyt vėliau juos įjungiant į tešlą :)
ATSAKYTI
Dovile
2019-10-20 19:39
1.5 stiklines miltų, kiek cia gramu?
ATSAKYTI
Laura
2021-11-18 01:19
Jus rimtai?! Viena stikline yra 250ml, o pusantros bus-375
ATSAKYTI
Aurimas
2019-08-11 15:30
Labai gerai gavosi paprastas geras receptas, liuks! :)
ATSAKYTI
Tomas
2018-10-04 19:43
Labai skanu
ATSAKYTI
Beata
2018-04-03 21:00
Labai skanus
ATSAKYTI
Ernestas
2018-02-26 15:08
Labai puikus pyragas.
Dar kartą pabandžiau kepti su riešutų sviestu, vietoje įprasto, rezultatas - riešutų ir obuolių skonio pyragas. Kas mėgsta riešutus, puikus derinys.
ATSAKYTI
Ineta
2017-09-21 17:00
Išbandžiau- labai skanu ;) Darysiu dar ne kartą..... Ačiū už šį receptą.
ATSAKYTI
Lina
2016-01-17 21:11
Kepsiu ir as, skanus!
ATSAKYTI
lina
2011-11-14 02:50
liuks pyragas,vel kepsiu
ATSAKYTI
alma
2011-02-17 21:40
labai skanus ir tikrai purus pyragas :) paprasta ir skanu!!!
ATSAKYTI