Drėgnas šokoladinis kriaušių pyragas

AUTORIUS:
Renata Nargelaitė-Tamašauskienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Drėgnas šokoladinis kriaušių pyragas
Drėgnas šokoladinis kriaušių pyragas
Drėgnas šokoladinis kriaušių pyragas
Autorius apie receptą: Labai skanus, minkštas ir drėgnas viduje nuo karamelizuotų kriaušių. Tikrai nesigailiu, kad teko kiek ilgiau praleisti virtuvėje, nes skonis viską atpirko! Labai skanus, minkštas ir drėgnas viduje nuo karamelizuotų kriaušių. Tikrai nesigailiu, kad teko kiek ilgiau praleisti virtuvėje, nes skonis viską atpirko! Renata Nargelaitė-Tamašauskienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 vienetai kiaušinių
3 vienetai kriaušių (vidutinio dydžio arba pagal skonį)
240 gramų kvietinių miltų
160 gramų sviesto (kambario temperatūros)
130 mililitrų pieno
100 gramų šokolado (be pridėtinių priedų)
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
15 gramų kakavos
4 šaukštai citrinų sulčių
3 šaukštai sirupo (naudojau mėlynių, tinka klevų arba kitas mėgstamas)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kriaušes nuplauti, nulupti, išimti sėklas, supjaustyti skiltelėmis, dėti į dubenį.
2.
Į dubenėlį pilti citrinų sultis, sirupą, išmaišyti ir supilti į dubenį su kriaušėmis. Tuomet gerai išmaišyti ir padėti į šaldytuvą 30 minučių.
3.
Vandens garų vonelėje ištirpinti šokoladą.
4.
Į dubenį dėti sviestą, berti cukrų, vanilinį cukrų, išmaišyti iki šviesių putų. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Tuomet supilti atvėsusį šokoladą, viską gerai išmaišyti.
5.
Į dubenį berti miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Šį mišinį dalimis įsijoti į sviesto mišinį vis maišant iki kol neliks sausų miltų. Į paruoštą masę pilti pieną, maišyti tol, kol masė taps vientisa.
6.
Į kepimo formą įkloti kepimo popierių.
7.
Sudėti dalį tešlos, paskirstyti, sudėti dalį kriaušių. Tuomet ant viršaus vėl uždėti tešlos ir sudėlioti likusias kriaušes.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45-50 minučių. Ar pyragas iškepė tikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
AUTORIUS: Renata Nargelaitė-Tamašauskienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Gintautas
2022-10-23 01:44
labai skanus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital