Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 l pieno
1 stiklinė trumpagrūdžių ryžių
1 nepilnas šaukštelis druskos
300 ml 35% grietinės
25 g migdolų
1 - 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
vyšnių uogienė be kauliukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į puodą supilti ryžius ir pieną. Užvirinti. Įdėti druskos ir virti 40 - 45 min. dažnai pamaisant, ant silpnos ugnies. Išvirus dėti porai valandų į šaldytuvą, kad visiškai atvestų. Migdolus įdėti į puoduką, užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti apie 1 min. Nulupti luobelę ir susmulkinti. Grietinėlę išplakti, baigiant plakt įmaišyti vanilę. Į atvėsusius ryžius suberti migdolus, supiltigrietinėlę ir viską išmaišyti. Pašildyti uogienę. Į desertinius indelius dėti ryžių pudingą ir užpilti šilta uogiene. Skanaus.