Cukinijų pyragas - tarta su varške ir sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Cukinijų pyragas su varške ir sūriu
Cukinijų pyragas su varške ir sūriu
Cukinijų pyragas su varške ir sūriu
Cukinijų pyragas su varške ir sūriu
Cukinijų pyragas su varške ir sūriu
Autorius apie receptą: Vasara yra tartų laikas. Kai saulutė dangumi ritinėjasi, norisi lengvo ir gaivaus užkandžio, tad tarta yra šaunus pasirinkimas. Beveik kiekvieną tartą galima patiekti šiltą Vasara yra tartų laikas. Kai saulutė dangumi ritinėjasi, norisi lengvo ir gaivaus užkandžio, tad tarta yra šaunus pasirinkimas. Beveik kiekvieną tartą galima patiekti šiltą arba visai atvėsusia, tad tai yra praktiškas patiekalas skanauti ne tik namuose, bet ir gamtoje. Aš, štai šia gaivia cukinijų tarta mėgavausi gamtoje. Dėl praktiškumo išsivežiau tartą su visa kepimo forma, žali medžių lapai atstojo lėkštutes, o stalo įrankių tartai šiaip ar taip vargu ar reikia. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
300 gramų miltų
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
šiek tiek vandens (šalto)
Įdarui:
3 vienetai cukinijų (jaunų)
4 vienetai kiaušinių
200 gramų varškės
130 gramų grietinės
70 gramų sūrio (tarkuoto)
2 šaukštai mėtų (kapotų)
0.5 šaukštelio malto kumino
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai miltus sumaišykite su druska, sudėkite sviesta, trinkite miltus su sviestu rankomis, kol susidarys trapūs trupiniai. Įmaišykite lengvai plaktą kiaušinį. Jei tešla per kieta, įpilkite lašelį šalto vandens, o jei kiaušinis buvo labai didelis ir tešla yra labai lipni, įberkite dar truputį miltų.
2.
Atvėsinkite tešlą bent pusvalandį šaldytuve, išvoliokite ir ja padenkite 32 cm tartos formą. Pabadykite dugną ir padėkite į šaldytuvą, kol jos vėl prireiks.
3.
Cukinijas sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į kiaurasamtį, apiberkite geru žiūpsniu druskos ir palikite pastovėti, kad galėtų nuvarvėti išsiskyrusios sultys.
4.
Jei varškė labai grūdėta, ją sumalkite virtuviniu kombainu, kad būtų kuo glotnesnė. Sumaišykite varškę su grietine ir kiaušiniais. Sudėkite kapotas mėtas ir kumino prieskonį. Pagardinkite mišinį pipirais. Nuo tarkuotų cukinijų delnais gerai nuspauskite sultis, sudėkite cukinijas į mišinį. Gerai išmaišykite.
5.
Mišinį supilkite į tešla išklotą tartos formą, apiberkite tarkuotu sūriu. Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40min. Mėgaukitės tiesiog taip, arba su žalių salotų krūva.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital