Autorius apie receptą:
Puikus desertas, kai norisi sveikiau!
Puikus desertas, kai norisi sveikiau!
Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
300 mililitrų
graikiško jogurto
(arba kefyro)
200 gramų
šilauogių
3 šaukštai
chia (ispaninio šalavijo) sėklų
1 vienetas
kivių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Chia sėklas užpilti jogurtu ir palikti šaldytuve pernakt. Jeigu mėgstate saldžiau, galite į jogurtą dar įmaišyti šiek tiek medaus ar kito saldiklio.
2.
Uogas sutrinti iki vientisos masės. Kivį nulupti ir supjaustyti kuo plonesnėmis riekelėmi (kad gerai laikytųsi prie stiklinės sienelių).
3.
Trintų uogų masę sumaišyti su išbrinkusiomis chia sėklomis.
4.
Stiklines iki pusės pripildyti chia pudingu. Kivių riekeles priglausti prie stklinės sienelių ir, prilaikant, atsargiai supilti iki viršaus chia pudingo. Galima papuošti uogomis ir vaisiais.
Receptas nukopituojas iš kažkur nepatikrinus ar jis veikia.
1. Jogurte Chia sėklos neišbrinks. Turėjau pilti daug pieno kas valandą, kad išbrinktų.
2. Šilauogės nenudažo tokia spalva kaip pavaizduota nuotraukoje. Ten daryta su mėlynėmis.
ATSAKYTI