Bulvių blynas su pievagrybiais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Bulvių blynas su pievagrybiais
Autorius apie receptą: Šį derinį sumąsčiau tuomet, kai nusipirkus pakuotę pievagrybių, panaudojau sriuboje tik kelis, o likę pradėjo vysti. Kartais fasuoti produktai yra tikras iššūkis, kai Šį derinį sumąsčiau tuomet, kai nusipirkus pakuotę pievagrybių, panaudojau sriuboje tik kelis, o likę pradėjo vysti. Kartais fasuoti produktai yra tikras iššūkis, kai reikia dvejų grybų, vienos bulvės ar vieno svogūno. Ir jei pastarųjų ne pakuotėje dar galima rasti, tai su pievagrybiais tikrai bėda. Na, gal ir ne bėda, jei yra fantazijos ir noro gaminti. O vieną dieną, betarkuodama bulvę dideliam blynui įdomumo dėlei pabandžiau patarkuoti pievagrybį. Mano nuostabai jis tarkavosi tiesiog idealiai, tad įmaišiau į bulvių tarkius ir iškepiau pikantiško, įdomaus, netikėto skonio blyną. Dažniausiai jį kepu rudens ir žiemos pusryčiams, gaminimas labai paprastas, produktai neįmantrūs, o visi paragavę kaskart pavalgę dūsauja iš malonumo. Tikrai gardu. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 vienetas bulvių (didelės)
2 vienetai kiaušinių (nedidelių)
6 vienetai pievagrybių (didesnių arba 8 mažesnių)
3 griežinėliai šaltai rūkytos šoninės (naudojau supjaustytą tais plonais ir ilgais)
2 šaukštai grietinės
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis kmynų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulvę nuskusti ir sutarkuoti burokine tarka, pievagrybius taip pat sutarkuoti burokine tarka. Įmušti kiaušinius, berti druską ir kmynus ir mentele mišyti, kol viskas susijungia į vientisą masę.
2.
Įkaitinti keptuvę, dėti šoninę ir kepti iki kol apskrunda, dėti į nedidelę lėkštę. Į likusius riebalus supilti paruoštus tarkius, mentele suformuoti vienodo storio blyną ir kepti apie 4-5 minutes, tuomet blyną apversti, uždengti dangtį, sumažinti kaitrą ir kepti dar apie 5 minutes.
3.
Tiekti karštą, tiesiai iš keptuvės, ant viršaus uždėti grietinę ir šoninės juostas.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital