Braškių ir bazilikų tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Braškių ir bazilikų tortas
Braškių ir bazilikų tortas
Braškių ir bazilikų tortas
Braškių ir bazilikų tortas
Autorius apie receptą: Šis tortas – gaivus, lengvas ir labai vasariškas. Jo gaminimas nesudėtingas: biskvitui prireiks tik trijų produktų, o braškių ir bazilikų sluoksnius, jei tik turite Šis tortas – gaivus, lengvas ir labai vasariškas. Jo gaminimas nesudėtingas: biskvitui prireiks tik trijų produktų, o braškių ir bazilikų sluoksnius, jei tik turite elektrinį smulkintuvą, paruošite greitai. Braškės ir bazilikai – puikus duetas. Jei mėgstate šiek tiek netradicinio skonio desertus, verta paragauti. (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
80 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
70 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
Sulaistymui:
6 šaukštai vandens
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukšteliai cukraus
1 sluoksnis:
250 gramų braškių
150 gramų graikiško jogurto (tiršto, 10% riebumo)
150 gramų grietinėlės, 35% riebumo
70 gramų cukraus
50 mililitrų vandens (šalto)
17 gramų želatinos (smulkiai maltos)
1 šlakelis vanilės ekstrakto
2 sluoksnis:
350 gramų graikiško jogurto (tiršto, 10% riebumo)
150 gramų grietinėlės
70 gramų cukraus
50 mililitrų vandens (šalto)
20 gramų baziliko lapelių
10 gramų želatinos (smulkiai maltos)
1 šlakelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
pagal poreikį braškių (šviežių)
pagal poreikį baziliko lapelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui pagaminti kiaušinius su druska trumpai paplakite iki pirmųjų putų. Suberkite cukrų ir plakite apie 10 minučių, kol masė kelis kartus padidės, pabals ir taps puri.
2.
Įsijokite miltus. Silikonine mentele viena kryptimi švelniai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nemaišykite per ilgai, kad tešla neprarastų purumo.
3.
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir ant jo šalia vienas kito nubrėžkite 20 cm ir 18 cm dydžio apskritimus. Suverskite tešlą ant apskritimų ir mentele švelniai palyginkite į šonus, šiek tiek užeinant už apskritimų ribų.
4.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 minutes. Ar biskvitas iškepė, tikrinkite pirštu paliesdami jo viršų: paliestoje vietoje turi nelikti įdubimo, biskvitas, kaip kempinė, turi grįžti į ankstesnę padėtį.
5.
Biskvitą atvėsinkite. Apverskite ir iš lėto pašalinkite kepimo popierių. Konditeriniu žiedu ar torto formos kraštu išspauskite 20 cm ir 18 cm dydžio apskritimus.
6.
Sirupui paruošti sumaišykite citrinos sultis, cukrų ir vandenį. Atidėkite, kol prireiks.
7.
Braškiniam sluoksniui paruošti želatiną užpilkite vandeniu. Išbrinkinkite.
8.
Iki vientisos masės sutrinkite braškes su cukrumi. Sudėkite kambario temperatūros graikišką jogurtą ir vanilės ekstraktą.
9.
Išplakite šaltą grietinėlę.
10.
Ištirpdykite išbrinkusią želatiną. Įdėkite į ją kelis šaukštus braškių ir jogurto kremo, intensyviai išmaišykite šluotele. Įdėkite dar kelis šaukštus ir darsyk gerai išmaišykite. Sumaišykite abi mases. Švelniai įmaišykite grietinėlę.
11.
20 cm dydžio konditerinio žiedo ar atsegamos torto formos vidinį kraštą apjuoskite acetato juosta arba kepimo popieriaus juostele. Įdėkite 20 cm dydžio biskvitą. Šepetėliu paskirstykite dalį sirupo ant biskvito.
12.
Braškinį kremą supilkite ant biskvito ir įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba kol sustings.
13.
Bazilikų sluoksniui želatiną užpilkite vandeniu. Išbrinkinkite.
14.
Kambario temperatūros graikišką jogurtą sumaišykite su cukrumi.
15.
Į elektrinį smulkintuvą sudėkite bazilikus ir kelis šaukštus jogurto. Sutrinkite iki vientisos masės. Sumaišykite su likusiu jogurtu ir vanilės ekstraktu.
16.
Išplakite šaltą grietinėlę.
17.
Ištirpdykite išbrinkusią želatiną. Į želatiną įdėkite kelis šaukštus bazilikų kremo ir intensyviai išmaišykite šluotele. Įdėkite dar kelis šaukštus ir vėl išmaišykite. Sumaišykite abi mases. Švelniai įmaišykite grietinėlę.
18.
Ant braškinio sluoksnio uždėkite 18 cm dydžio biskvitą. Šepetėliu paskirstykite sirupą (gali būti, kad viso sirupo nesunaudosite). Supilkite bazilikų kremą ir palikite šaldytuve, kol sustings. Geriausia, per naktį.
19.
Tortui papuošti, braškes supjaustykite ir išdėliokite ant torto. Papuoškite bazilikų lapeliais.
Patarimai:
Jei biskvitą iškart kepsite 20 cm atsegamoje torto formoje, iš nurodyto ingredientų kiekio iškeps storesnis biskvitas, kurį reikės perpjauti į dvi dalis. Tokiu atveju kepimo laikas bus ilgesnis.
Kremas dėl jame naudojamų trintų braškių yra gana skystas, todėl, jei naudojate ne uždarą torto formą, o konditerinį žiedą, jį dėkite ant plokščios lėkštės, kad kremas netekėtų per kraštą.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Dalia
2022-08-12 18:31
Ar tirai tik penkios porcijos.. ? Pagal produktu kieki atrodo kad turetu buti daugiau ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital