Biskvitinis medutis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Biskvitinis medutis
Biskvitinis medutis
Biskvitinis medutis
Biskvitinis medutis
Biskvitinis medutis
Biskvitinis medutis
Biskvitinis medutis
Biskvitinis medutis
Autorius apie receptą: Tikriausiai dar balandžio pradžioje žinojau, kad Velykoms noriu kepti „Medutį“. Man tai vienas skaniausių tortų. Minkštas, purus, kvapus biskvitas su gaiviu kremu. Šį Tikriausiai dar balandžio pradžioje žinojau, kad Velykoms noriu kepti „Medutį“. Man tai vienas skaniausių tortų. Minkštas, purus, kvapus biskvitas su gaiviu kremu. Šį tortą puošėme su mergaitėmis Velykui Zuikučiui. Receptą pamačiau pas Neringą Zeleniūtę jos IG profilyje. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
500 gramų kvietinių miltų
240 gramų medaus
240 gramų sviesto
4 vienetai kiaušinių
240 gramų cukraus
1 vienetas apelsinų (nutarkuotos žievelės)
2 šaukšteliai malto cinamono
1 šaukštelis prieskonių meduoliams
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis kepimo milteliai
Kremui:
500 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
300 gramų grietinės
150 gramų cukraus
1 vienetas citrinų (sulčių)
Sulaistymui:
200 mililitrų vandens
2 šaukštai medaus
1 šaukštas citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui į prikaistuvį sudedame medų, sviestą ir suberiame cukrų. Kaitiname ant silpnos ugnies, kol viskas ištirps. Paverdame keletą minučių. Nukeliame nuo kaitros. Suberiame sodą ir gerai išmaišome. Suberiame cinamoną, meduolių prieskonius, druską. Išmaišome ir pakaitiname dar keletą minučių. Nukeliame nuo kaitros, įtarkuojame apelsino žievelę ir paliekame visiškai atvėsti.
2.
Po 1 įmušame kiaušinius, kaskart gerai išmaišant. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Supilame tešlą į kepimo formą.
3.
Kepame gerai įkaitintoje orkaitėje iki 180 C laipsnių apie 50 min. Biskvitą atvėsiname ir padaliname į 3 dalis.
4.
Kremui grietinę sumaišome su cukrumi ir citrinos sultimis ir išplakame.
5.
Šaltą grietinėlę išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į grietinės masę.
6.
Sulaistymui sumaišome vandenį, citrinų sultis ir medų.
7.
Biskvito lakštą sulaistome. Tepame kremo, dedame biskvitą, vėl sulaistome, tepame kremu, vėl biskvitas, sulaistome ir vėl kremas. Tortą dedame bent kelioms valandoms į šaldytuvą sutvirtėti. Skaniausias, kai bent per naktį pastovi šaldytuve.
8.
Barstome biskvito trupiniais ir puošiame pagal fantaziją.
Patarimai:
Kepimo forma 24 cm skersmens.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital