Beždžionėlių duona

AUTORIUS:
Justė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Beždžionėlių duona
Autorius apie receptą: Ši duona - saldžios cinamono bandelės, o pavadinimas ,,beždžionėlių'', nes šis saldus skanėstas valgomas rankomis. Gaminimo laikas: 2-3 valandos, o ruošimo 10 minučių. Ši duona - saldžios cinamono bandelės, o pavadinimas ,,beždžionėlių'', nes šis saldus skanėstas valgomas rankomis. Gaminimo laikas: 2-3 valandos, o ruošimo 10 minučių. Ypač mėgstama vaikų. Receptas iš knygos "Receptai jauniesiems šefams". (...daugiau) Justė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų picos tešlos (miltų mišinio)
0.5 stiklinės rudojo cukraus
6 šaukštai sviesto (tirpinto)
5.5 šaukštelio malto cinamono
1/8 šaukštelio malto muskato
Glajui:
1/3 stiklinės cukraus pudros
2 šaukštai pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Viename dubenėlyje sumaišykite rudąjį cukrų, cinamoną, muskatą.
2.
Į antrą dubenėlį supilkite išlydytą sviestą.
3.
Pasiruoškite tešlą iš picos miltų mišinio. Aš naudoju "Miltų mišinys itališkoms picoms", 400 g.
4.
Kai tešla pakyla, iš tešlos gabaliuko suvoliokite rutuliuką maždaug pusės delno dydžio. Kiekvieną rutuliuką pamirkykite į sviestą, apvoliokite rudojo cukraus mišinyje ir dėkite vieną šalia kito į skardą. Skardą ištepkite sviestu.
5.
Tvirtai apvyniokite skardą su tešla maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1-2 valandoms, kad tešlos gabaliukai šiek tiek pakiltų. Prieš kepant plėvelę nuimkite.
6.
Kepkite iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol švelniai apskrus.
7.
Išimkite duoną iš orkaitės ir palikite ant aušinimo grotelių 5 minutėms (ne ilgiau), kad pravėstų. Uždenkite duoną lėkšte. Išverskite duoną į lėkštę. Palikite pastovėti dar 10 minučių.
8.
Sumaišykite cukraus pudrą ir pieną . Šaukštu apšlakstykite beždžionėlių duoną glajumi.
AUTORIUS: Justė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital